Fragment de la pel·lícula "Los caballos de Dios" de Nabil Ayouch
La història d'Ayouch narra com es forgen els terroristes islamistes.
Valladolid

"Los caballos de Dios", inspirada en els atemptats de Casablanca del 2003, guanya l'Espiga d'Or de la Seminci

La pel·lícula del director francès d'origen marroquí Nabil Ayouch és la guanyadora de la 57a edició del festival de Valladolid. L'Espiga de Plata és per a "Hanna Arendt", de Margaret von Trotta.

RedaccióActualitzat
La visió de Nabil Ayouch sobre els atemptats terroristes de Casablanca el 2003 ha seduït el jurat de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, la Seminci. El seu film "Los caballos de Dios" s'ha endut l'Espiga d'Or del festival.

En un palmarès marcat pels premis compartits i les mencions especials, la pel·lícula d'aquest director francès d'origen marroquí narra com es forgen els terroristes islamistes. El president del jurat, el realitzador mexicà Jorge Fons, ha elogiat l'obra d'Ayouch i l'ha qualificat de "molt forta, valent, actual i interessant".

L'Espiga de Plata ha estat per al retorn de la directora alemanya Margarethe von Trotta amb "Hannah Arendt". El film s'endinsa en la vida d'aquesta filòsofa jueva alemanya.

El premi per al millor actor ha anat a parar a Matthias Schoenaerts, pel seu paper a "De rouille et d'os", "D'òxid i os", del francès Jacques Audiard. La pel·lícula es basa en un relat curt de Craig Davidson que explica la difícil relació entre una entrenadora d'orques i un buscavides que es converteix en boxejador.

El jurat ha decidit repartir el premi a la millor actriu. Ha estat per a les joves Elle Fanning, pel seu paper a "Ginger & Rosa", i per a Greisy Mena, per la seva actuació a "La vida precoz i breve de Sabina Rivas".

"De rouille et d'os" i "La cinquième saison", "La cinquena estació", de Peter Brosens i Jessica Woodworth, han estat les pel·lícules més guardonades. Cadascuna n'ha rebut tres.

"De rouille et d'os" ha sumat al guardó de millor actor el de millor director i guió. La pel·lícula dels belgues Brosens i Woodworth s'ha emportat el premi especial del jurat, el de la crítica internacional i el suport del jurat jove.

El cinema català també ha estat present al palamarès amb el director Pere Vilà i la seva "La lapidation de Saint-Étienne", centrada en la història d'un home gran que viu sol. S'ha repartit el premi de la crítica internacional amb "La cinquième saison".

Finalment, l'opinió del públic no ha coincidit amb la del jurat internacional ni amb la de la crítica. Els assistents al festival han premiat en la secció oficial l'obra de l'italià Daniele Vicari "Diaz-Don't clean up this blood".
Anar al contingut