València

L'oposició reclama la dimissió del conseller d'Infraestructures i la compareixença del president de la Generalitat Valenciana

El govern valencià assegura que no assumirà responsabilitats polítiques arran del tràgic accident del metro que ha causat la mort de 41 persones. L'oposició ja ha demanat la dimissió del conseller d'Infraestructues i la compareixença davant del Parlament del president de la Generalitat Valenciana. Des del govern s'ha rebutjat ja que hi hagi d'haver cap dimissió, però qui sí que donarà explicacions és el conseller d'Infraestructures, que compareixerà al pròxim ple de les Corts.

Actualitzat

La coordinadora d'Esquerra Unida, Gloria Marcos, està convençuda que l'accident de dilluns a la línia 1 del metro de València "es podria haver evitat com a mínim amb millors mesures de seguretat, incorporant els sistemes de frenada i invertint més diners en una línia que tots els usuaris defineixen d'obsoleta". Per això, des d'IU s'exigeix la dimissió del conseller d'Infraestructures i Transport de la Comunitat Valenciana, José Ramón Gracía Antón, a qui acusen d'haver donat explicacions "confuses i insuficients". Segons Marcos, en l'actualitat "no hi ha error humà en les xarxes ferroviàries que no pugui ser corregit amb els sistemes de seguretat necessaris i aquesta és la clau a què el conseller no ha donat una resposta convicent". També reclamen al president Francisco Camps que comparegui a donar explicacions.

El govern valencià, però, ja ha dit que no pensa assumir responsabilitats polítiques pel tràgic accident. El portaveu de l'executiu ha advertit que no hi ha prevista cap dimissió dels responsables ferroviaris de la Generalitat. Vivenç Rambla ha dit que s'ha demostrat que es tracta d'una errada humana, d'una desgràcia fortuïta, no hi ha cap responsabilitat política a assumir.

Però els partits de l'oposició, tant Esquerra Unida com els socialistes, asseguren que de cap manera es pot concloure que l'accident es produís per mala sort. Des d'IU s'adverteix el president valencià, Francisco Camps, que si no assumeix aquestes responsabilitats li passarà factura: "Que sàpiga el president que la gent és conscient que els diners es destinen a obres faraòniques i grans esdeveniments mentre les principals necessitats es deixen sense cobrir".

La coordinadora d'IU ha conclòs que el dolor que tots els valencians senten per les víctimes "no ens pot  fer oblidar que les coses no passen perquè sí i és evident que hi ha hagut una sèrie de línies de Ferrocarrils de la Generalitat que no tenen els dispositius de seguretat i les inversions necessàries, i això és responsabilitat del govern de la Generalitat".

Però tot i que no es preveuen dimissions, el govern sí que sembla predisposat a donar explicacions. El conseller d'Insfraestructures ha demanat comparèixer en el pròxim ple de les Corts Valencianes per donar detalls sobre les circumstàncies del sinistre.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut