Barcelona

L'oposició demana els caps de Saura i Baltasar per la "descoordinació" en la gestió l'incendi d'Horta

Les explicacions dels consellers d'Interior i Medi Ambient, Joan Saura i Francesc Baltasar, sobre la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan de l'estiu passat, en què van morir cinc bombers i un sisè va quedar ferit molt greu, les han rebut de manera comprensiva els grups que donen suport al govern. L'oposició, en canvi, ha demanat responsabilitats pels errors i que s'assumeixin responsabilitats polítiques. Afirmen que s'ha enganyat i que encara hi ha molts interrogants oberts sobre la coordinació de tots els efectius d'extinció de l'incendi.

Actualitzat
Els portaveus de Convergència i Unió, el Partit Popular de Catalunya i el Grup Mixt han reclamat responsabilitats als consellers d'Interior i de Medi Ambient per la seva gestió de l'incendi d'Horta, una actuació que han qualificat de descoordinada pel que fa tant a les tasques d'extinció com a les investigacions posteriors de l'origen i les causes que el van provocar.

Els tres grups han acusat el govern d'haver mentit i d'haver ocultat informació deliberadament, motiu pel qual han demanat al president José Montilla que fes cessar tots dos consellers. El portaveu de CiU, Josep Pallarès, ha demanat al conseller Saura que "deixi d'escudar-se en el secret de sumari" i ha afegit que se sabrà la veritat gràcies a la jutge de Gandesa i ha considerat els dos consellers "últims responsables" de la mala gestió.

Per la seva banda, el diputat del PPC, Rafael Luna, ha estat contundent: "Ja no confiem en vosaltres, consellers", i ha afegit que ja no es van creure Baltasar en la compareixença primera, en què va assegurar que el foc havia estat causat per un llamp, i els ha acusat "d'haver ocultat la veritat" per no haver dit res dels informes que qüestionaven la tesi del llamp.

I Albert Rivera, de C's, per qui també hi va haver descoordinació i s'ha amagat informació, ha assegurat que els "uns s'escuden en informes tècnics per no assumir la responsabilitat" que els pertoca i els altres "aprofiten per posar el retrovisor" i parlar del passat.

Les intervencions dels grups del tripartit han estat força més suau. David Pérez, el diputat del PSC, ha recordat que hi ha dos responsables molt clars de l'incendi, que són els dos presumptes autors i ha afegit que "és el moment de no tirar més merda". Patrícia Gomà, d'Esquerra, ha admès que l'actuació del govern és millorable però que és "impensable" creure que es va voler mentir sobre l'origen del foc. I per últim, Jaume Bosch, d'Iniciativa, amb la compareixença dels consellers ha demostrat que no s'ha mentit ni s'ha volgut mentir en cap moment.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut