Barcelona

El govern nega que s'enganyés i s'amagués informació de l'incendi d'Horta de Sant Joan

Ni es va amagar informació ni s'ha enganyat ningú, segons han assegurat els consellers de Medi Ambient i Interior, Francesc Baltasar i Joan Saura, en la seva compareixença al Parlament per donar explicacions sobre la seva gestió en relació amb l'incendi d'Horta de Sant Joan d'aquest estiu. Sí que han reconegut, però, que hi va haver errors. Aquestes declaracions arriben després que es fes públic l'"informe d'incidències d'actuació"que revelava que el Departament d'Interior va amagar dades clau per a la investigació dels fets. I és que diversos detalls dels que apareixen en aquest informe no s'esmenten en el document dels bombers sobre la seva versió dels fets.

Actualitzat
"L'informe d'incidències d'actuació 6044", que publicava "La Vanguardia" i on s'anoten al minut totes les incidències durant un operatiu d'emergència a través d'un programa informàtic, posaria de manifest que hi va haver descoordinació durant les hores crucials de l'incendi d'Horta de Sant Joan, en contra del que ha defensat Interior.

D'una banda, l'informe mostra que durant més d'una hora va ser impossible contactar amb el comandament de l'operatiu perquè donés ordres. I de l'altra, assenyala que es va ajornar el pas d'alerta a emergència 1 al Pla InfoCat, quan ja havien mort els cinc bombers. Sobre la causa de l'incendi, també hi ha polèmica i noves dades. Interior defensava que l'origen del foc era un llamp, però la detenció dels dos presumptes autors del foc ho ha posat en dubte.

Aquest informe el va encarregar el cos d'agents rurals i la Conselleria de Medi Ambient assegura que el conseller Baltasar mai no n'ha estat al corrent.
Anar al contingut