Devastació pel pas del tifó "Haiyan" a les Filipines al novembre.
El 2013 s'ha acabat amb tres conflictes especialment greus: el provocat pel tifó "Haiyan" a les Filipines, el conflicte a la República Centreafricana i Síria.
Nova York

L'ONU xifra en més de 12.000 milions d'euros l'ajuda que necessitaran el 2014 els països afectats per crisis humanitàries

Amb menys diners dels que Sheldon Adelson va guanyar durant el 2013 n'hi hauria prou per ajudar 52 milions de persones necessitades a 17 països.

RedaccióActualitzat

Amb menys diners dels que Sheldon Adelson va guanyar durant el 2013 n'hi hauria prou per ajudar 52 milions de persones necessitades a 17 països. La previsió de l'Oficina d'Ajuda Humanitària de les Nacions Unides de cara al 2014 era, fa només dues setmanes, de 12.900 milions de dòlars per combatre les diverses crisis humanes arreu del planeta. Doncs aquesta dada oficial, fixada a mitjans de desembre, ja ha estat superada a causa dels últims conflictes a la República Centreafricana i al Sudan del Sud.

"Els fets a la República Centreafricana i al Sudan del Sud ja han afegit desenes de milers de persones a la llista dels que necessiten la nostra ajuda i el nostre suport. I amb les situacions d'emergència en curs a Síria, les Filipines i altres llocs, la nostra capacitat de resposta col·lectiva i els nostres recursos estan arribant al límit", alerten des de l'Oficina d'Afers Humanitaris de l'ONU.

Tres conflictes de nivell 3

El 2013 s'ha acabat amb tres conflictes de nivell tres, el nivell utilitzat per qualificar les crisis més greus. Una és la provocada pel tifó "Haiyan" a les Filipines al novembre, que deixa milions de persones sense llar, 6.000 morts i 2.000 desapareguts. El conflicte a la República Centreafricana és la segona, amb 800.000 civils desplaçats i mig milió de persones que passen fam. I la tercera és Síria. Fa un mes, l'ONU ja va advertir que aquest conflicte s'havia convertit en la urgència humana més cara de la història de l'Oficina d'Afers Humanitaris: 9.300.000 persones necessitades. D'aquestes, 6,5 milions s'han vist obligades a fugir de casa seva, i 2,3 milions han abandonat el país.

Les Nacions Unides adverteixen a tothom que l'ajuda que necessiten per al 2014 no té precedents.

Anar al contingut