Una família romaní, a l'arribada a l'aeroport de Bucarest, procedents de França (Foto: Reuters)
Una família romaní, a l'arribada a l'aeroport de Bucarest, procedents de França (Foto: Reuters)
Ginebra

L'ONU acusa França de fomentar l'estigma i la pobresa dels gitanos

Les Nacions Unides s'han afegit a l'allau de crítiques contra França per les expulsions de gitanos. La Comissió de Drets Humans de l'ONU ha acusat París de fomentar "l'estigma dels gitanos i l'extrema pobresa que pateixen". El representant de França a la seu de l'ONU a Ginebra s'ha defensat amb l'argument que les deportacions cap a Romania i Bulgària i el desmantellament dels campaments que s'han dut a terme les últimes setmanes s'ajusten "a les lleis franceses i la legislació europea".

Actualitzat
L'alta comissionada de l'ONU per als Drets Humans, Navi Pillay, ha considerat que les deportacions col·lectives "només poden exacerbar l'estigma dels gitanos i l'extrema pobresa en què viuen".

Com a resposta, l'ambaixador francès a la seu de l'ONU a Ginebra, Jean-Baptiste Mattéi, ha afirmat que França "mai no ha estigmatitzat persones pertanyents a una minoria en funció del seu origen. No hi ha un 'problema romaní', sinó uns ciutadans europeus més desfavorits que d'altres, que tenen dificultats d'inserció i que es mereixen una atenció particular".

El diplomàtic ha insistit que els campaments desmantellats "eren il·legals".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut