Estrasburg

Barroso fa una crida a no despertar els fantasmes del passat i assegura: "el racisme i la xenofòbia no tenen lloc a Europa"

Primer discurs sobre l'estat de la Unió del president de la Comissió Europea davant del Parlament Europeu. Enmig del debat generat per l'expulsió de França de gitanos romanesos i búlgars, José Manuel Durão Barroso ha remarcat que la xenofòbia no té cabuda a Europa i que s'han de respectar els drets de les minories. A més, ha fet una crida a no despertar els fantasmes del passat.

Actualitzat
Davant del Parlament Europeu, Barroso ha fet una crida solemne perquè Europa no desperti els fantasmes del passat europeu i ha insistit en la necessitat que els governs respectin els drets humans de les minories. D'aquesta manera, es referia al debat sobre el racisme i la xenofòbia que ha ressorgit els últims dies per l'expulsió dels gitanos romanesos i búlgars a França. En aquest sentit, ha manifestat: "Tothom a Europa ha de respectar la llei i els governs han de respectar els drets humans, inclosos els de les minories". Després d'assegurar que en "qüestions tan sensibles cal actuar amb responsabilitat", ha afegit: "el racisme i la xenofòbia no tenen lloc a Europa.

Barrosso obre aquesta qüestió en el primer debat sobre l'estat de la unió davant del Parlament Europeu a Estrasburg, que ha de debatre l'expulsió de romanesos d'ètnia gitana de França.

D'altra banda, el president de la CE ha assegurat que la recuperació econòmica de la Unió Europa està accelerant el seu ritme i que creixerà més del previst. En el seu discurs, Barroso ha anunciat que en els propers 12 mesos la CE presentarà una bateria de reformes per millorar l'ocupació, l'economia social de mercat i crear una zona de justícia europea, entre d'altres.

Barroso ha afegit que el futur de la unió "és millor que fa un any", però ha matisat que "encara hi ha incertesa" i que el problema de l'atur "és greu". Per això, ha manifestat: "Europa no s'ha d'adormir en l'autocomplaença".


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut