Barcelona

L'ONG Intermón Oxfam presentarà un ERO per prescindir del 18% de la plantilla

L'ONG Intermón Oxfam presentarà els pròxims dies un expedient de regulació d'ocupació. Afectarà un 18% de la seva plantilla, un total de 90 dels 500 treballadors que té a l'estat espanyol. Intermón Oxfam, amb la seu central a Barcelona, ha explicat que l'ERO afectarà el personal que treballa aquí, però no les 500 persones que treballen per a l'ONG en les missions a diversos països es desenvolupament.

Actualitzat
L'ONG també reduirà un 10% la jornada a la resta de treballadors per tal de reduir despeses i poder mantenir les actuacions als països pobres. Amb aquestes mesures, l'organització evita haver de reduir els programes d'acció humanitària. I és que l'ONG té un pressupost anual de 80 milions d'euros i està desenvolupant més de 600 projectes en una vintena de països de l'Àfrica, Amèrica i l'Àsia.

Com a conseqüència de la crisi, però, Intermón Oxfam ha registrat una caiguda d'un 3% dels ingressos, a causa del descens de socis, que en aquests moments són 170.000, i de les aportacions públiques. A més, les vendes de comerç just han baixat un 30%.


Anar al contingut