Alistair Darling, exministre britànic d'Economia
Alistair Darling, exministre de Gordon Brown, impulsa la campanya contra la independència d'Escòcia
Londres

Londres adverteix Escòcia que si obté la independència haurà de renegociar els tractats internacionals

Londres ha arrencat la campanya contra la independència d'Escòcia amb l'eslògan "Better Together" ("Millor junts"). El principal argument, advertir-los que hauran de renegociar tots els tractats internacionals, incloent-hi Europa.

RedaccióActualitzat
Comença la campanya de Londres contra la independència d'Escòcia. Alistair Darling, exministre d'Economia de Gordon Brown, és ara al capdavant de la principal plataforma a favor que Escòcia es quedi dins del Regne Unit. Es tracta d'un grup independent, però amb el suport dels tres principals partits del país: conservadors, laboristes i liberaldemòcrates. El seu missatge és: "Better Together" ("Millor junts"). Al·leguen motius econòmics i emocionals, però, sobretot, d'influència internacional. Segons un informe d'experts per al govern britànic, una Escòcia independent hauria de renegociar tots els seus tractats internacionals. En total, 144, inclosa la permanència a la Unió Europea.

Alistair Darling adverteix: "Tot el que té a veure amb la Unió Europea és, al voltant del 40%, lleis i tractats, i un altre 60 per cent, política. I aquí hi ha el problema per a Escòcia. No és que la gent no els vulgui dins, sinó que hi haurà possibilitat de veto, i jo no sé què vol fer el govern espanyol, francament."

La campanya té un to positiu i sembla que això convenç els escocesos. De moment, tan sols el 34% votarien a favor de la independència en el referèndum previst per a la tardor del 2014. "La majoria de la gent vol més poders i no trencar", assegura Darling.

Fa unes setmanes, el primer ministre escocès, Alex Salmond, va afirmar que "cap persona seriosa pot voler una Escòcia independent exclosa de la Unió Europea". Coincidint amb el començament de la campanya de la plataforma de Darling, Salmond ha presentat un informe d'especialistes econòmics que diu que una Escòcia independent podria mantenir la lliure, però amb condicions.
Anar al contingut