Més de 70 morts i centenars de ferits en l'atac a Síria (EFE)
Més de 70 morts i centenars de ferits en l'atac a Síria (EFE)

L'OMS creu que cada cop hi ha més proves que l'atac a Síria va ser amb armes químiques

L'anàlisi dels símptomes demostra que les víctimes van estar exposades a agents nerviosos perquè no tenien ferides externes i no podien respirar

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) creu que cada vegada hi ha més proves que l'atac d'aquest dimarts a Síria es va fer amb armes químiques. L'anàlisi dels símptomes demostra que les víctimes van estar exposades a agents nerviosos. Les persones que van morir no tenien ferides externes i la principal causa de mort va ser la incapacitat per respirar.

Mentrestant, continuen les condemnes internacionals per l'atac que va causar 72 morts, 20 d'ells nens. La Lliga Àrab l'ha qualificat de gran crim i acte bàrbar. L'OTAN ha fet una crida al govern sirià a respectar la convenció contra les armes químiques i el consell de seguretat de les Nacions es reuneix avui d'urgència per estudiar un projecte de resolució de condemna contra el règim de Damasc presentat pels Estats Units, França i el Regne Unit.

El secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, reclama una investigació clara sobre l'autoria de l'atac, tot i que alguns diplomàtics europeus, com el britànic Boris Johnson, en responsabilitzen obertament el règim. Són declaracions que arriben des de Brussel·les, on representants de més de 70 països estan reunits per abordar un procés de pau sobre Síria cada cop més dèbil, i per planificar la futura reconstrucció del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut