El tauró va picar l'ham destinat a identificar l'exemplar.
El tauró va picar l'ham destinat a fer el seguiment de l'exemplar. (Foto: Fisheries WA )
Perth

Localitzen el tauró blanc més gran que s'ha vist mai a les costes australianes

És una femella de 30 anys de gairebé 5 metres i mig de llarg i més d'una tona i mitja de pes

RedaccióActualitzat

Uns científics han localitzat el tauró blanc més gran de les costes d'Austràlia. Segons les autoritats del país, l'animal fa 5,3 metres de llarg i pesa 1,6 tones. L'exemplar, una femella de l'espècie "Carcharodon carcharias" que té uns 30 anys, el van trobar davant les costes de King George Sound, més de 400 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Perth, segons el portal de notícies "WAtoday".

Els investigadors del Ministeri de Pesca de l'estat d'Austràlia Occidental van tardar dues hores i mitja a introduir un aparell de seguiment al gran esqual, que va picar l'ham prop de l'illa Mistaken. La identificació aportarà moltes dades de l'animal durant uns deu anys. A Austràlia s'han etiquetat exemplars joves, una trentena aproximadament, però és el primer cop que es farà el seguiment d'una femella madura com la localitzada per les autoritats australianes. L'etiquetatge d'aquests taurons blancs forma part d'un projecte científic per entendre els moviments de l'animal i millorar la seguretat a les platges de l'oest del país.

Precisament, el govern d'aquest estat va decidir aplicar mesures per sacrificar els exemplars de més de tres metres que s'acostessin a les platges de Perth. Això va motivar les protestes d'ecologistes i de defensors dels animals.

 

 

 

Anar al contingut