Itàlia

Localitzats uns 50 cadàvers a bord d'una embarcació que hauria sortit de Líbia

Els homes anaven amb un contingent d'unes 400 persones que intentaven travessar el Mediterrani

RedaccióActualitzat

Una cinquantena d'immigrants han mort en una embarcació amb 430 persones a bord que hauria sortit de Líbia i es dirigia cap a les costes europees. Mitjans italians que citen fonts de la Guàrdia Costanera italiana expliquen que les víctimes han estat trobades a la bodega de l'embarcació, i formarien part d'un grup d'una dotzena de vaixells que fugien de la costa líbia.

La principal hipòtesi és que han mort per asfíxia en inhalar els gasos nocius que emetien els motors de l'embarcació. Es tracta d'una tragèdia semblant a la que hi va haver el 15 d'agost passat quan es van trobar els cossos de 49 persones a la bodega d'un pesquer a poques milles de la costa de Líbia. 

Les màfies reserven les bodegues dels pesquers per a les persones que volen travessar el Mediterrani i no tenen prou diners per pagar un lloc a coberta. Els "bitllets", en aquestes precàries embarcacions, poden costar entre 1.000 i 1.600 euros

També aquest dimecres, la Guàrdia Costanera italiana ha recuperat quatre cadàvers més en dues operacions. En les últimes hores s'han fet almenys deu operacions de salvament, en les quals s'han rescatat un total de 2.500 persones. Només en un cap de setmana se'n van rescatar 4.700.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut