Després de recórrer a peu gairebé 11.000 quilòmetres des de Madrid, l'aventurer mai va arribar a Qatar (EuropaPress/Ismael Adnan)

L'Iran allibera l'espanyol Santiago Sánchez Cogedor, a la presó des de fa més d'un any

Va ser detingut durant l'onada de protestes per la mort de Jina Mahsa Amini quan es dirigia a peu cap a Qatar per assistir al Mundial de futbol

RedaccióActualitzat

L'Iran ha alliberat aquest diumenge un ciutadà espanyol detingut fa més d'un any durant l'onada de protestes per la mort de Jina Mahsa Amini. Es tracta de Santiago Sánchez Cogedor, de 41 anys, que estava empresonat des de l'octubre del 2022, quan es dirigia cap a Qatar per assistir al Mundial de futbol.

Els agents iranians el van detenir a la ciutat kurda de Saqez, després de visitar i fotografiar la tomba de la jove Amini, la mort de la qual a mans de la policia de la moral per portar mal col·locat el vel va provocar manifestacions a la república islàmica i a gran part del món.


Periple interromput

Es dona la circumstància que Sánchez Cogedor, futbolista federat, es dirigia a la cita mundialista a peu per veure la selecció espanyola.

Després de recórrer caminant gairebé 11.000 quilòmetres des de Madrid, mai hi va arribar.

La família i amics de l'aventurer van deixar de rebre notícies de l'home després de travessar la frontera entre l'Iraq i l'Iran.


Una qüestió diplomàtica

L'ambaixada de l'Iran a Espanya ha confirmat l'alliberament de Sánchez Cogedor, i ha subratllat que es tractava de l'únic espanyol pres al seu territori i que l'han deixat anar en el marc de les "relacions amistoses i històriques" entre els dos països. 

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, en va reclamar l'alliberament a l'octubre durant un acte a Madrid amb motiu dels 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

ARXIVAT A:
Drets humansTurismeIranMundial Qatar 2022
Anar al contingut