Santiago Sánchez, amb el carro que porta en el periple a peu fins a Qatar
Santiago Sánchez, amb el carro que porta en el periple a peu fins a Qatar (Europa Press / Ajuntament San Sebastián de los Reyes)

Un espanyol desaparegut quan anava a peu al Mundial de Qatar estaria empresonat a l'Iran

Santiago Sánchez va desaparèixer fa tres setmanes i, segons un mitjà iranià i una ONG, va ser detingut després de visitar la tomba de Jina Amini

Irene Vaqué ReigActualitzat

Santiago Sánchez, un seguidor de la selecció espanyola que feia un periple a peu fins a Qatar, està empresonat a l'Iran, segons ha informat un mitjà especialitzat en informació iraniana.

Veí d'Alcalá de Henares, Sánchez hauria quedat detingut juntament amb el seu traductor després de visitar la tomba de Jina Amini, segons ha informat Iran International, un mitjà privat amb seu a Londres.

Ha donat la mateixa informació el grup opositor kurdoiranià Hengaw Organization for Human Rights, amb seu a Oslo.

Des d'Iran International han explicat al 324.cat que fonts de la ciutat de Sanandaj els han confirmat que el Ministeri d'Intel·ligència va detenir l'home i que, segons l'ONG esmentada, està reclòs a Sanandaj. Un pres que ara ja ha quedat en llibertat l'hauria vist.

El diari ABC també ha apuntat que seria a la presó de Sanandaj, més a prop de la frontera i coneguda perquè és on traslladen els detinguts estrangers.

El que encara no se sap és de què l'acusen.


Última notícia de l'aventurer, el 2 d'octubre

La família i amics de Sánchez van deixar de rebre notícies de l'home el 2 d'octubre, després de travessar la frontera entre l'Iraq i l'Iran.

"Arribaré en barca a Qatar des de l'Iran, però la data exacta no la sé. No m'agrada pensar en el futur. Espero que els jugadors em rebin", explicava Sánchez a l'ABC l'1 d'octubre, des de territori iraquià.

El mateix diari recull que, l'endemà, va enviar un missatge a un amic en què li deia: "La cosa està calenta, però tot bé."

Fa tres setmanes, doncs, que amics i familiars han perdut la pista de l'aventurer, un futbolista federat que, des de fa nou mesos, ha recorregut a peu gairebé 11.000 quilòmetres des de Madrid amb l'objectiu d'arribar a Doha.

El periple ha quedat interromput per la detenció a la frontera del Kurdistan iranià, segons Iran International, que s'hauria posat en contacte amb la família de Sánchez.

La detenció hauria estat a Saqez, la ciutat del Kurdistan iranià on està enterrada Jina Amini, que justament aquest dimecres fa 40 dies que va morir després de ser detinguda per l'anomenada policia de la moral per no portar el vel d'acord amb l'estricta norma vigent al país.

Sánchez, que segons explica el diari ABC és treballador d'una empresa logística, futbolista federat i practicant de boxa en estones lliures, ha anat explicant l'odissea en un compte d'Instagram.

 

Exteriors diu que està "en contacte" amb les autoritats iranianes

Des del Ministeri d'Exteriors espanyol han indicat a TV3 que estan "en contacte amb les autoritats iranianes per verificar les informacions sobre el seu parador i poder prestar-li assistència consolar amb caràcter immediat".

També diuen que l'ambaixada "manté contacte permanent" amb el govern iranià des que va tenir constància de la desaparició.

 

ARXIVAT A:
Iran
Anar al contingut