Teheran

L'Iran adverteix que no cedirà ni un mil·límetre a les intimidacions el dia que venç el termini donat per l'ONU

Avui acaba el termini donat pel Consell de Seguretat de l'ONU perquè l'Iran abandoni el seu programa nuclear. Però el president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha afirmat que no té cap intenció de suspendre l'enriquiment d'urani, i que no pensa cedir ni un mil·límetre a les pressions de les Nacions Unides. L'Iran denuncia que l'ultimàtum de l'ONU és il·legal. Els Estats Units ja han reclamat sancions immediates al règim de Teheran.

Actualitzat

El president de l'Iran ha dit en un discurs televisat que el seu país no pensa cedir a les pressions d'Occident i no acceptarà cap violació dels seus drets. Mahmud Ahmadinejad ha repetit aquests últims mesos que l'Iran té el dret inalienable d'enriquir urani. Avui el cap de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica, Mohamed el-Baradei, ha de difondre un informe que determini si l'Iran ha suspès totes les activitats nuclears.

L'Iran, el quart exportador mundial de petroli, insisteix que vol aquesta tecnologia per satisfer la creixent demanda elèctrica. La comunitat internacional considera, però, que tot plegat és una cortina de fum per produir la bomba atòmica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut