Imatge d'un inversor que observa l'evolució de l'economia. (Foto: Reuters)
Imatge d'un inversor que observa l'evolució de l'economia. (Foto: Reuters)
Madrid

L'Ibex resisteix la rebaixa de la qualificació del deute espanyol i tanca pla

Neguit aquest dilluns a l'obertura de la borsa. Era la primera sessió després que divendres Standard & Poor's rebaixés la qualificació del deute de diversos països, entre els quals Espanya. Els inversors sembla que no s'han deixat influenciar. I és que els principals mercats del vell continent han tancar amb guanys moderats. Sobresurten les borses de Frankfurt i Milà, que han tancat amb avenços de l'1,2% i de l'1,4%, respectivament. París ha tingut uns guanys del 0,8% i Londres, del 0,4%. Més discreta ha estat la sessió a l'Ibex-35, que ha tancat pla i ha baixat un 0,01%. El selectiu espanyol ha aconseguit mantenir-se en la cota psicològica dels 8.440 punts.

RedaccióActualitzat
La borsa espanyola ha arribat a baixar un 1%. Després que l'agència Moody's ha mantingut la triple A a França i dels rumors que el Banc Central Eueopeu estaria comprant deute a cinc anys d'Espanya i Itàlia, la pressió s'ha relaxat. Així, el selectiu espanyol ha aconseguit frenar la caiguda de primera hora i tancar pràcticament com havia començat el dia. Les empreses que més guanys han sumat són Mediaset i OHL -amb pujades per sobre del 2,5%- i a certa distància Abertis i Sacyr. La pèrdues més importants eren per a Bolsas y Mercados Españoles, amb més d'un 2%. Les pèrdues anuals pugen a un 1,36%.

Pel que fa al petroli, el barril de Brent, el de referència a Europa, s'ha encarit i es paga a 110 dòlars. En el mercat de divises, el Banc Central Europeu ha fixat el canvi oficial a 1,27 dòlars.

La prima de risc d'Espanya i la d'Itàlia s'han mantingut pràcticament sense variació al llarg del dia. L'espanyola s'ha quedat en els 340 punts bàsics i la italiana, en els 480.
Anar al contingut