Mèxic

L'huracà "John" recobra intensitat a l'oest de Mèxic i obliga a desallotjar 10.000 persones

Segons l'últim butlletí del Centre Nacional d'Huracans (CHN), l'huracà "John" ha recobrat intensitat i ha tornat a ocupar la categoria 3 a l'escala Saffir-Simpson, que té la màxima intensitat en el 5. Hi ha més de 10.000 persones evacuades i diversos estats mexicans en màxima alerta. La tempesta tropical "Ernesto", que durant uns dies va tenir la categoria d'huracà, ha arribat a les costes de Carolina del Sud, als Estats Units.

Actualitzat

La temporada d'huracans i tempestes tropicals ja ha arribat a les costes est i oest de l'Amèrica del Nord. La costa oest de Mèxic i sobretot el nord de Carolina ja han rebut els forts vents de l'huracà "John" i la tempesta tropical "Ernesto", respectivament.

Els vents de l'huracà "John" bufen a una velocitat sostinguda de 185 quilòmetres per hora i amb ratxes superiors. A 175 quilòmetres al sud-oest de l'estat de Baixa Califòrnia, "John", que havia disminuït la seva força, ha tornat a enfortir-se i a adquirir la categoria 3. Les autoritats han decretat l'alerta màxima en aquest estat, i als de Jalisco, Nayarit i Islas Marías. La imminent arribada a terra de l'huracà ha fet desallotjar alguns centres turístics, sobretot a la península de Baixa Califòrnia. Unes 10.000 persones han estat desallotjades temporalment.

Mentrestant, l'"Ernesto", que la setmana passada es va convertir temporalment en el primer huracà de l'any i que va passar per sobre de l'illa de Cuba, ara ja es troba a les costes de Carlina del Sud i del Nord dels Estats Units, i es dirigeix cap a Washington. Aquesta tempesta ja ha causat més de cinquanta morts i provoca fortes pluges i vents pròxims als 120 quilòmetres per hora.

Anar al contingut