Carib

L'huracà "Gustav" arriba a Cuba amb intensitat 4

L'Institut de Meteorologia cubà ha alertat que el "Gustav" ha arribat a l'illa de la Juventud, davant la costa sud-occidental de l'illa principal de Cuba, amb intensitat 4 i vents de fins a 220 quilòmetres per hora. A l'illa cubana, més de 200.000 persones han estat evacuades de casa seva. L'huracà "Gustav" ha deixat 85 morts en el seu pas pel Carib i es preveu que la nit d'aquest dissabte travessi l'extrem occidental de Cuba, de sud a nord. Llavors, l'huracà es continuarà desplaçant cap al golf de Mèxic i s'espera que entre dilluns i dimarts arribi a Louisiana.

Actualitzat

L'huracà "Gustav" ha arribat a la categoria 4 de l'escala de 5 Saffir-Simpson abans d'arribar a Cuba, a l'illa de la Juventud. L'ull del "Gustav", de 60 quilòmetres de diàmetre, ha aterrat a l'illa per Punta del Este. Segons ha explicat l'Institut de Meteorologia Cubà, l'huracà travessarà l'illa a 22 quilòmetres per hora la nit d'aquest dissabte.

En total, més de 200.000 persones han deixat les seves cases en zones de risc d'inundacions o esllavissades a l'illa cubana. La zona de perill de l'illa està situada entre la ciutat de l'Havana i la província que es troba a l'extrem oest de Cuba, Pinar del Río, davant de la península mexicana del Yucatán.

El "Gustav" podria deixar grans inundacions a la costa, a causa dels vents de 220 quilòmetres per hora. Aquest dissabte a l'illa de Cuba s'han suspès els vols nacionals i part dels internacionals que arriben a l'Havana. També s'han cancel·lat viatges en tren, autobusos i travessies marítimes.

Al seu pas per les illes Caiman, l'huracà va obligar a tancar els aeroports, i després de Cuba està previst que avanci cap a les plataformes petrolíferes del golf de Mèxic. De fet, aquesta zona proporciona als Estats Units una quarta part del cru i el 15% del gas natural, i ja va ser maltractada l'any 2005 pels huracans "Katrina" i "Rita".

Estat d'urgència a Louisiana

El president nord-americà, George Bush, ja ha decretat l'estat d'urgència a Louisiana, al sud del país i algunes persones han decidit pel seu compte començar a abandonar les seves cases.

Per la seva banda, l'alcalde de Nova Orleans, Ray Nagin, ha assegurat que estaran molt pendents de l'evolució de l'huracà, que podria arribar a la categoria 5, segons el Centre d'Americà d'Huracans per si fa falta portar a terme evacuacions d'urgència.


Anar al contingut