Elisabeth Méndez, productora executiva d'Infantils i Coproduccions d'Animació; Jordi Serra; Dani López, cap d'Infantils, Juvenils i Coproduccions d'Animació; Xavi Romero; Juanjo Sáez; Roger Torras; Pol López i Carlos Pérez-Reche.

L'hora del heavy tendre arriba al 33

El 33 estrena, el 4 de febrer, a les 21.35, "Heavies tendres", la nova sèrie de l'il·lustrador català Juanjo Sáez, una producció de Produccions Jevis SL i Televisió de Catalunya amb l'ajuda de l'ICEC, de CREA i de Triodos que s'inspira en la pròpia adolescència de l'artista, a partir de les seves vivències familiars al barri de la Sagrera, en una Barcelona preolímpica.

Actualitzat

Avui s'ha presentat al Soho House la nova sèrie del 33, "Heavies tendres", amb l'assistència del cap del 33, Jordi Serra; el responsable de Coproduccions d'Animació de TV3, Xavi Romero; el creador i il·lustrador, Juanjo Sáez; el productor Roger Torras; el director Carlos Pérez-Reche i Pol López, l'actor que posa veu al personatge del Miquel.  El cap del 33, Jordi Serra, ha presentat l'acte on s'han pogut veure els dos primers capítols que s'estrenaran aquest diumenge.

L'il·lustrador Juanjo Sáez conegut pels espectadors del 33 per "Arròs covat", torna amb "Heavies tendres", una sèrie "més tendra que heavy. Juanjo i més Juanjo", ha fet broma el seu creador i és que la sèrie és una ficció inspirada en la pròpia adolescència de l'artista, a partir de les seves vivències familiars al barri de la Sagrera, en una Barcelona preolímpica, època que no s'ha tractat gaire encara. "Heavies tendres" parla de les primeres emocions i d'aquell moment crucial a la vida en què es passa de la infància a la maduresa. Una sèrie tendra i divertida que emociona i que farà reviure els moments de la pròpia adolescència.

Tècnicament "Heavies tendres" evoluciona al traç més sensible, amb més intensitat de color, amb un to més poètic que no era "Arròs covat", més sintètica. La banda sonora, en què el heavy és fonamental, és obra de Javier Rodero i Maikmaier. Les dificultats pressupostàries impedien aconseguir les cançons originals i per això se n'ha fet tota una banda sonora original.

Un treball llarg que veu la llum després de sis anys de feina. Sáez s'ha mostrat molt satisfet: "Estem contents que després de tres temporades d''Arròs covat' hàgim aconseguit que un altre projecte tiri endavant".

"Teníem moltes ganes d'una altra sèrie sense ulls ni boca", comentava el responsable de Coproduccions d'Animació, Xavi Romero. "Volíem mantenir aquest espai d'animació que es va obrir amb "Arròs covat" i en una època com aquesta que està sent complexa ens agrada molt poder tirar endavant ‘Heavies tendres'. Aporta com a novetat aquest format narratiu que barreja novel·la gràfica amb telenovel·la. Està bé abordar la ficció també des de l'animació i amb aquesta mescla de gèneres. La sèrie tracta de temes universals com són l'adolescència, l'amistat o aquesta manera d'entrar en la vida concretant en el heavy... Des de coproduccions sempre procurem triar projectes amb aquest punt d'universalitat. Sabem que l'animació per a un públic adult costen de col·locar, però com a televisió pública complim la nostra funció buscant espai a aquestes produccions singulars i de qualitat".

Com "Arròs covat" la sèrie sap transmetre tendresa encara que tracti temes durs. "Era un dels seus grans valors i que es repeteix a "Heavies tendres" que, a més, ho incorpora en el títol. La tendresa és un dels sentiments que més costa de transmetre però és, a la vegada, el que més empatia genera. Esperem que "Heavies" segueixi els passos d'"Arròs covat" quant a èxit", ha afegit Romero.

Carlos Pérez-Reche és un dels directors de la sèrie al costat de Nely Reguera i Ginesta Guindal. Ell ha explicat que com a professor de quart d'ESO havia deixat veure el primer capítol als seus alumnes: "El públic adolescent es pot sentir identificat també amb ‘Heavies tendres'. Van riure on tocava riure i emocionar-se en el moment adient... es van sentir molt identificats. Pot agradar també a una generació nova que els agrada tota mena de música. Em deien ‘em miraré el segon, si no coincideix amb ‘Jocs de trons'".

"Heavies tendres" tracta sobre el Juanjo i el Miquel, dos nois adolescents de la Barcelona de 1991 que trobaran en la seva amistat i en la música heavy un refugi del món gris en què viuen. El Juanjo és un noi asmàtic que ha viscut protegit per la seva família fins al punt d'ofegar-lo. El Miquel pertany a una família amb un pare absent. La seva mare intenta sortir-se'n ella sola, però no sempre ho aconsegueix.

Pol López, un dels habituals del "Polònia", és l'actor que posa veu al personatge del Miquel. Per ell han suposat diverses tardes de treball intens i s'ha mostrat admirat d'aquests sis anys de projecte. L'ha descrit com: "Un "Beavis and Butthead" però més tendre. Un mig camí entre el còmic underground, la novel·la sentimental i la gràfica. Una cosa molt autèntica."

Roger Torras, el productor, ha explicat la dificultat de vendre un producte com aquest: "Surts al mercat i no hi ha televisions que apostin per sèries com aquestes. Ningú sap com programar-ho. I aquí, a casa, tenim una televisió que aposta per aquesta mena de productes. Ho va fer amb ‘Arròs covat' i ara ho fa amb ‘Heavies tendres' malgrat que la situació no sigui bona".

"No ens ho juguem tot a l'emissió convencional", ha explicat el cap del 33, Jordi Serra. "Pensem que és una sèrie que tindrà molta vida digital". Part d'aquesta vida digital seran els Facebook Live que es faran els dilluns al migdia i que duran per nom "Memòries tendres", que s'endinsa en la sèrie. Cada dilluns acompanyaran el Juanjo Sáez i un dels seus personatges pels espais emblemàtics de la sèrie i explicaran les seves "memòries tendres".

Per complementar l'estrena, després del capítol de "Heavies tendres" arribarà "Juanjo Sáez, el heavy tendre de la Sagrera", un espai que combina l'entrevista amb el creador de la sèrie, per explicar el que hi ha darrere del projecte, amb una petita part de "making of".

Peu de foto: Elisabeth Méndez, productora executiva d'Infantils i Coproduccions d'Animació; Jordi Serra; Dani López, cap d'Infantils, Juvenils i Coproduccions d'Animació; Xavi Romero; Juanjo Sáez; Roger Torras; Pol López i Carlos Pérez-Reche.

 

tv3.cat/heaviestendres

instagram.com/heaviestendres

facebook.com/heaviestendres

 

Anar al contingut