L'home més ric de la Xina es jubila als 55 anys, després d'aixecar Alibaba del no res

RedaccióActualitzat

L'home més ric de la Xina, l'empresari Jack Ma, fundador d'Alibaba, ha decidit retirar-se i deixar la direcció d'una de les companyies més importants del món. Amb 55 anys es jubila i diu que es vol dedicar, a partir d'ara, a la filantropia.

Amb una trajectòria no exempta de pronunciaments polèmics, Jack Ma ha aixecat un gegant del comerç electrònic que, actualment, supera els 466.000 milions de dòlars a la borsa de Nova York.

L'empresa Alibaba, el gegant xinès que engloba des del comerç electrònic fins a l'entreteniment, passant per la banca digital o les telecomunicacions, és l'obra mestra de Jack Ma. Creada fa tan sols vint anys, ara en plena expansió mundial. La figura que l'ha dirigit fins ara, una mena de Steve Jobs o Bill Gates a la xinesa, es jubila amb 55 anys.

Ma Yun, més conegut com Jack Ma, té una fortuna valorada en 35.600 milions de dòlars, uns 32.000 milions d'euros. El defineixen com un visionar, un home que parla clar i també un punt excèntric. Aquesta és l'actuació de Ma el 2017, en la festa anual de l'empresa Alibaba:

Oficialment, Ma es dedicarà a la seva fundació i a millorar els nivells d'educació a les àrees rurals. Curiosament, l'endarreriment al camp és una de les prioritats del president Xi Jinping en una Xina dominada durant tres dècades per l'enaltiment dels diners i la corrupció.

No fa gaire s'ha sabut que Ma és membre del Partit Comunista, ara que aquest fa obligatòria la presència d'una de les seves cèl·lules a les empreses. No se sap si ja ho era quan Alibaba va protagonitzar el 2014 la major sortida a borsa de la història a Nova York.

 

 

Els que creuen que Jack Ma sempre va una passa davant veuen en aquesta jubilació una retirada tàctica. La figura de l'emprenedor model brillava massa en l'era Xi Jinping. A més, no perd les regnes de la companyia. La continuarà dirigint des de l'ombra. I si els temps canvien i cal tornar a la primera línia, Ma encara és jove.

ARXIVAT A:
XinaComerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut