Françoise Bettencourt amb unes ulleres de pasta negra grans
Françoise Bettencourt va heretar la companyia el 2017, quan va morir la seva mare (Reuters/Regis Duvignau)

L'hereva de L'Oréal, la dona més rica del món amb un patrimoni de dotze xifres

La fortuna de Françoise Bettencourt Meyers ha augmentat un 40% aquest any, després que les accions de la companyia van arribar al màxim històric

Redacció/AgènciesActualitzat

Françoise Bettencourt Meyers, propietària de la firma de cosmètics L'Oréal, és oficialment la dona més rica del planeta. Si més no, segons la llista de Bloomberg, que encapçala Elon Musk, i que segueixen 10 homes més.

Quan el 2017 va morir la seva mare, Liliane Bettencourt, la seva única filla, Françoise, va heretar-ne la companyia, un imperi que havia fundat el seu avi químic el 1909

Aquest any ha estat especialment bo per a les finances de l'empresa, ja que les accions de L'Oréal es van disparar de preu i això ha fet que la seva fortuna hagi augmentat un 40%. L'empresa ha notat com les vendes es recuperaven després de la pandèmia, quan els consumidors van utilitzar menys maquillatge.

Façana de L'Oreal
Eugène Schueller va crear L'Oréal el 1909 (AFP TV)

Amb 100.000 milions de dòlars, Bettencourt Meyers -de 70 anys- es converteix en la primera dona de posseir un patrimoni net de dotze xifres.

Ocupa la dotzena posició del rànquing de persones més riques del planeta que Bloomberg actualitza diàriament

Avui dia, ella i la seva família són els majors accionistes de L'Oréal, amb prop del 35%.


Una llista encapçalada per 11 homes

El primer de la llista és Elon Musk, que aquest 2023 ha sumat 95.400 milions de dòlars (86.000 milions d'euros) a la seva fortuna. El propietari de la xarxa social X (Twitter) i president executiu de la companyia de cotxes elèctrics Tesla i de l'empresa aeroespacial SpaceX, té un patrimoni net de 232.000 milions de dòlars.

Per darrere de Musk hi trobem el president i director executiu de la luxosa Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), Bernard Arnault, amb un patrimoni net 179.000 milions de dòlars.

El tercer lloc l'ocupa el fundador d'Amazon, Jeff Bezos, amb un patrimoni net de 178.000 milions de dòlars. El fundador de Microsoft, Bill Gates, és la quarta persona més rica del món, seguit per un exconseller delegat de l'empresa, Steve Ballmer, i pel creador de Facebook, Mark Zuckerberg.

Pel que fa a nacionalitats, la llista està dominada per nord-americans. A l'onzena posició hi ha Carlos Slim i a la catorzena, l'espanyol Amancio Ortega.

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut