L'expresident de Libèria Charles Taylor (Foto:Reuters)
L'expresident de Libèria Charles Taylor (Foto:Reuters)
L'Haia

L'expresident de Libèria Charles Taylor, condemnat a 50 anys de presó pel Tribunal Especial de Sierra Leone

El Tribunal Especial per Sierra Leone ha condemnat a 50 anys de presó l'expresident de Libèria Charles Taylor per crims contra la humanitat i crims de guerra comesos durant la guerra civil que va haver-hi a Sierra Leone entre el 1991 i el 2002. L'acusació havia demanat una pena de 80 anys de presó per Taylor, un càstig que la defensa considerava desproporcionat i excessiu. Taylor, de 64 anys, serà internat a la Gran Bretanya gràcies a un acord amb el tribunal.

RedaccióActualitzat
"La cambra us condemna unànimement a una pena única de 50 anys d'empresonament", ha declarat el jutge Richard Lussick a l'audiència pública que s'ha celebrat a Leidschendam, als afores de la Haia. Els jutges han considerat el "terrible patiment" de les víctimes a l'hora d'imposar la pena i han rebutjat factors atenuants com l'edat, la salut i les circumstàncies familiars de Taylor, tal com havia proposat la defensa.

Taylor va ser considerat culpable en el veredicte del mes d'abril i en la sessió d'aquest dimarts només s'havien de decidir els anys de condemna que li imposava el tribunal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut