El Caire

L'exèrcit intensifica la repressió contra els Germans Musulmans

La germandat denuncia la tortura i assassinat de 36 dels seus. Les autoritats egípcies afirmen que van morir per asfíxia en un motí organitzat en un comboi que els portava a una presó al nord del Caire. D'altra banda, la fiscalia ha ordenat ampliar la detenció del president deposat Mohamed Mursi quinze dies més pels disturbis del desembre passat davant del palau presidencial.

RedaccióActualitzat
Els seguidors i els opositors del president deposat Mohamed Mursi estan extremant les seves posicions. L'exèrcit mira de controlar la situació perseguint els simpatitzants dels Germans Musulmans. La formació ha denunciat la detenció d'almenys 400 dels seus dirigents en 72 dues i ha acusat les autoritats egípcies d'haver torturat i cremat 36 detinguts quan eren traslladats a la presó.

Segons la versió de les autoritats, aquestes persones van morir a l'amotinar-se en un comboi que les traslladava a una presó del nord del Caire. Els detinguts van segrestar un policia, fet que va obligar les forces de seguretat a intervenir amb gasos lacrimògens que, suposadament, els van causar la mort per asfixia.

Un dels advocats dels Germans Musulmans ha assegurat que els responsables de la formació han estat detinguts de manera preventiva durant quinze dies i se'ls ha prohibit contactar amb els seus advocats o recórrer les ordres de detenció. A més, el Front de Defensa dels Detinguts ha titllat de "genocidi" el desmantellament de les acampades a dues places del Caire, una violació en tota regla dels drets humans.

Des de dimecres passat, la violència no cessa al país, però els islamistes no es rendeixen i organitzen marxes diàries per rebutjar el derrocament de Mohamed Mursi, escollit democràticament.

La religió també és un aspecte a tenir en compte. Per això, el govern egipci ha anunciat que suspendrà immediatament de les seves funcions qualsevol imam que inciti a la violència contra l'exèrcit, la policia o l'Estat.

L'origen dels enfrontaments va ser la caiguda del president Mohamed Mursi. Enmig de l'escalada de violència, la fiscalia egípcia ha ordenat ampliar-ne la detenció quinze dies més per la seva implicació en els disturbis que van tenir lloc al desembre passat davant del palau presidencial. La fiscalia acusa Mursi d'assassinat, detenció i tortura de ciutadans i de difondre informacions falses per influir en la investigació judicial sobre aquests fets.

Aquesta mesura cautelar entrarà en vigor quan acabi el període de presó preventiva que compleix ara per col·laborar amb el moviment palestí Hamas per perpetrar "accions enemigues conta el país".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut