Frans Hoek al costat de dos exblaugranes com Van Gaal i Kluivert. (Foto:Reuters)
Mundial

L'exentrenador de porters del Barça Frans Hoek va ser l'ideòleg del canvi de porters d'Holanda

L'heroi d'Holanda en els quarts de final del Mundial no és Louis van Gaal, sinó l'entrenador de porters de la selecció holandesa, Frans Hoek. Aquest porter holandès, que va defensar la porteria del Volendam holandès del 1973 al 1986, ha estat decisiu perquè la seva selecció s'hagi classificat per a semifinals.

Actualitzat

L'heroi d'Holanda als quarts de final del Mundial no és Louis van Gaal. Es tracta de l'entrenador de porters de la selecció holandesa, Frans Hoek, antic component del cos tècnic del Barça. Hoek va aplicar un pla exhaustiu per afrontar una possible tanda de penals davant de Costa Rica. En aquesta hipotètica situació, el preparador holandès tenia clar que Tim Krul hauria de ser l'escollit. I així va ser, Krul va entrar al camp quan només quedaven pocs segons per acabar la pròrroga i substituïa el porter titular Cillessen, jugador que havia disputat tots els minuts del mundial fins aquell moment. Tot i que Krul només havia parat dos penals desl vint que li havien tirat al llarg de la seva carrera, Hoek va confiar amb el seu físic (1,93 d'alçada) i va preparar l'holandès durant tota la setmana amb l'ajuda de vídeos de penals del rival.

Hans Hoeck és un antic porter holandès que va defensar la porteria del Volendam holandès del 1973 al 1986, i ha estat decisiu perquè la seva selecció s'hagi classificat per a semifinals. Hoek ha acompanyat en moltes ocasions Louis van Gaal en les seves aventures com a entrenador dels diferents equips on ha entrenat, i tots dos van coincidir a can Barça, període durant el qual Van Gaal no va dubtar ni un segon a tenir amb ell un dels millors preparadors de porters.

Anar al contingut