Sevilla

L'estrena de "Gomorra" a Sevilla compta amb la presència del seu autor, l'amenaçat Roberto Saviano

El Festival de Cinema Europeu de Sevilla ha obert sessions amb una pel·lícula compromesa i perillosa, si més no per l'autor del llibre en què s'inspira. Es tracta del film de Matteo Garrone sobre la Camorra napolitana, "Gomorra", basat en el llibre de Roberto Saviano, amenaçat de mort per la Camorra des que va publicar-lo. Escriptor i director van ser presents a l'estrena i van definir el film com un intent de desmitificar la màfia i mostrar "l'infern".

Actualitzat
Roberto Saviano viu blindat, sempre envoltat de fortes mesures de seguretat –aquest divendres amb sis escortes de la Guàrdia Civil- presoner del seu èxit i la seva valentia. També a Sevilla, on ha reaparegut en el Festival de Cinema Europeu per presentar "Gomorra", el film basat en el seu llibre, una denúncia verídica i exemplar contra l'imperi del crim organitzat de Nàpols, que el va condemnar a viure amagat, sota amenaça de mort de la Camorra.

Una condemna que espera que no sigui inútil, amortida per una campanya de solidaritat i forts aplaudiments, com els rebuts en l'estrena del film homònim al llibre que firma Matteo Garrone. A diferència de l'autor del llibre en què s'inspira el film, Garrone diu no sentir-se amenaçat per la màfia.

El cineasta italià i el periodista van assegurar en la roda de premsa de presentació de la pel·lícula que aquesta constitueix un intent per desmuntar la "fascinació" creada pel cinema i la literatura entorn de la màfia i els seus estereotips, fugint així dels "models cinematogràfics" per mostrar "l'infern" de les trames criminals i el seu apogeu en "la bellesa" del sud d'Itàlia. S'allunya així de l'èpica i mostra els mecanismes del poder criminal i el sofriment "dels de sota".

La investigació exhaustiva de Saviano sobre els clans de la Camorra, la violència, la droga, la crueltat que imposa, fins i tot als nens soldat que recluta, persones normals que es veuen condicionades pel sistema, ha venut gairebé dos milions d'exemplars i arribarà als cinemes de l'estat espanyol el pròxim 14 de novembre, després que el jurat de l'últim Festival de Canes, presidit per Sean Penn, atorgués el seu Gran Premi al film de Mateo Garrone. El film representarà Itàlia com a candidata a l'Oscar a la Millor Pel·lícula en Llengua No Anglesa.
Anar al contingut