Els ascidis són un tipus d'animal present als mars i oceans de tot el planeta (Reuters)

L'esquelet de panda marí, la nova espècie que causa sensació al Japó

La criatura marina, de només 2 cm, ha despertat gran curiositat entre científics i submarinistes

Una nova espècie marina està causant sensació al Japó. Es tracta d'un diminut animal, de només 2 centímetres, que mai fins ara havia estat estudiat pels científics.

Es coneix com l'esquelet de panda marí --"gaikotsu-panda-hoya", en japonès-- per la seva característica estructura corporal i unes taques negres a la part dels ulls, que el fan curiosament semblant al popular mamífer oriental.


Investigadors de la Universitat de Hokkaido, al nord del Japó, l'han batejat amb el nom científic de Clavelina ossipandae. L'autor principal de l'equip, Naohiro Hasegawa, ha explicat en un article publicat a principis de febrer les especificitats d'aquesta nova espècie.

"Les parts blanques, que semblen ossos, són els vasos sanguinis, que corren horitzontalment per les brànquies. Les parts negres del cap, que semblen els ulls i el nas d'un os panda, són només un patró i no sabem ben bé per què són així."

Hasegawa explica que la forma d'aquests nous exemplars és diferent dels ascidis Clavelina que es coneixien fins ara al Japó, amb una desena d'espècies classificades.

L'aspecte curiós d'aquesta criatura marina ha despertat l'interès dels aficionats al submarinisme (Reuters)

L'espècie Clavelina ossipandae és un tipus d'ascidi, totalment invertebrat, que viu fixat a les roques i a les petxines. S'alimenta guardant aigua al seu interior, una aigua que expulsa un cop ja ha retingut la que necessita.

Aquesta nova classe d'ascidi, que ara s'ha catalogat, s'ha vist en aigües de l'illa japonesa de Kumejima i la seva estètica peculiar i vistosa causa furor, també, entre els aficionats al submarinisme.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientJapó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut