Primera Divisió

L'Espanyol continuarà una jornada més com a cuer en perdre al Bernabéu per 2 a 1

L'Espanyol no ha pogut donar la sorpresa i ha caigut en la seva visita al Bernabéu per 2-1. Després d'una primera part sense gols gràcies a les bones aturades de Lemmens, en la represa Ronaldo ha decantat el partit a favor dels blancs amb dos gols, el segon en possible fora de joc. Tot i millorar la imatge d'altres partits, sobretot en la segona meitat, el gol de l'honor d'Àlex Fernández ha arribat massa tard i només ha servit per maquillar la derrota. Aquest resultat deixa l'Espanyol una jornada més com a cuer de la Lliga.

L'Espanyol ha saltat al terreny de joc del Bernabéu amb una consigna clara: intentar no encaixar cap gol. Clemente ha plantejat un partit ultradefensiu i ha posat l'autobús amb una defensa de cinc homes i només un home en punta, Raúl Molina. Durant els primers 45 minuts, el Reial Madrid, liderat per un gran Zidane, ha assetjat la porteria de Lemmens i ha tingut nombroses ocasions per avançar-se en el marcador però el meta belga ha estat molt encertat i amb aturades de mèrit ha mantingut la seva porta a zero. Tot i l'aclaparador domini local, l'Espanyol també ha tingut les seves opcions per marcar amb dos xuts de Maxi i Raúl Molina a les mans de Casillas. Amb un sorprenent empat sense gols s'ha arribat al descans i en l'inici de la segona meitat, Maxi ha tingut una gran ocasió per fer el 0-1 però ha xutat massa creuat. I del possible gol de l'Espanyol, a continuació ha arribat el gol del Madrid. Raúl ha trencat la cintura de Carlos Garcia i la seva centrada l'ha rematat Ronaldo al segon pal avançant-se a Domoraud. És el primer gol del davanter brasiler a l'equip blanc-i-blau. L'Espanyol ha intentat reaccionar i Wome ha tractat de sorprendre Casillas amb un xut llunyà que el porter madridista ha aturat sense problemes. En el minut 55, Pérez Lasa ha anul·lat correctament un gol a Raúl, que a més ha vist la targeta groga, per una falta sobre Lemmens quan intentava treure de porteria. Amb l'Espanyol intentant estirar una mica les línies, el Madrid ha pogut sentenciar el partit en el minut 68. Jarque ha comès un dubtós penal sobre Roberto Carlos però Lemmens, amb la punta dels dits, ha desviat el llançament de Figo. La polèmica ha arribat en el minut 73 quan els jugadors blanc-i-blaus han reclamat un possible penal de Pavón sobre Bastía, que ha exagerat la seva caiguda. Pérez Lasa no ha considerat l'acció com a punible i a més ha ensenyat dues targetes grogues a Wome i Clemente per protestar. Els blancs han senteciat el matx en el minut 81, aprofitant que l'Espanyol ha deixat més espais en defensa en busca de l'empat. Ronaldo, de cap, i en més que possible fora de joc, ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Beckham. Sense temps per reaccionar i amb tot decidit, l'Espanyol ha acabat el partit amb deu jugadors per l'expulsió de Wome, que ha vist la segona targeta groga després de mantenir una picabaralla amb Michel Salgado. I quan passaven dos minuts del temps reglamentari, Àlex Fernández ha fet el gol de l'honor espanyolista després d'una jugada individual que ha culminat amb un xut creuat. Amb el 2-1 s'ha acabat el partit, una derrota que deixa l'equip de Clemente una jornada més en la cua de la classificació i amb un calendari per davant molt complicat.