Barcelona

Les tres fabriques de clor de Catalunya són les més contaminants d'Espanya

La indústria del clor no s'ha modernitzat i no només això, sinó que contamina als nivells que ho feia fa deu anys. Un informe de Greenpeace ha donat la veu d'alarma sobre la situació d'aquest sector. Catalunya és, amb les plantes de Flix i Vila-Seca, propietat d'Ercros, i la de Martorell, propietat de Solvay, la regió més afectada per aquest tipus de contaminació. L'informe destaca la greu situació de la planta de Flix. Les anàlisis han detectat al riu Ebre i a l'embassament de Riba Roja substàncies que poden ser molt perjudicials si s'ingereixen, s'inhalen o hi ha contacte amb la pell.

Actualitzat
Greenpeace denuncia que el sector actua amb el "beneplàcit" del govern central i el de les comunitats autònomes, que permeten a aquestes plantes "continuar contaminant lliurement".

L'organització ecologista assegura que l'executiu ha signat un acord amb la indústria del clor que li permet, fins al 2020, continuar utilitzant tècniques obsoletes. A més, tampoc les obliga a modernitzar-se ni a incorporar els sistemes proposats a la Directiva Europea de Prevenció i Control Integral de la Contaminació.

I és que, vuit de les nou plantes que hi ha a Espanya produeixen clor a partir de cel·les de mercuri. Aquesta tècnica és molt contaminant i allibera grans quantitats d'elements tòxics al medi ambient. A més, és una tecnologia obsoleta i que ja no utilitzen la majoria dels països europeus que produeixen clor.
Anar al contingut