Tempesta a Cardona. Autora: Montserrat Canal

Les pluges arriben el cap de setmana

Després d'uns dies de calor i cel serè, arriba el cap de setmana i, amb puntualitat britànica, un sistema frontal escombrarà Catalunya. Desarem les xancletes i ja podem començar a buscar el paraigua al fons de l'armari.

Néstor GómezActualitzat
Després d'uns dies de calor i cel serè, arriba el cap de setmana i, amb puntualitat britànica, un sistema frontal escombrarà Catalunya. Desarem les xancletes i ja podem començar a busca el paraigua al fons de l'armari.

Dissabte
El dia es llevarà amb núvols a la costa Daurada, però a la resta farà sol, encara. Des de primera hora del matí hi haurà tramuntana a l'Empordà. El gruix de la inestabilitat arribarà a partir del migdia, quan el sistema frontal se situarà sobre la vertical de Catalunya. Els núvols arribaran a tot el país i els ruixats i tempestes cauran al Pirineu, Prepirineu i zones de la Catalunya Central. Caldrà seguir el desplaçament de les tempestes perquè de cara a la nit podrien baixar del Pirineu cap al nord de les comarques de Ponent. Pot caure algun ruixat a Girona, alguna gota a Barcelona, poc probable que arribi a Lleida i no se n'espera a Tarragona. Les temperatures davallaran, amb unes màximes reduïdes a poc més de 30 graus a la meitat sud del territori català. A les poblacions del Pirineu, tot just superaran els 24 graus.
Si teniu com a destinació la platja, aprofiteu la costa Central i Brava durant el matí, perquè a la tarda el sol estarà esmorteït o no n'hi haurà.

Diumenge
Afortunadament, diumenge millorarà el temps. La pertorbació s'haurà desplaçat cap als Alps i permetrà que torni l'estabilitat, però amb ressaca postpertorbació, és a dir, tramuntana, temperatures fresques i algunes boirines a l'interior.
Si voleu prendre el sol de bon matí caldrà anar a la costa Brava. Ara bé, refugieu-vos de la tramuntana o la tovallola sortirà volant.
Al llarg del dia el temps anirà millorant i el sol guanyarà terreny a totes les comarques. Les màximes pujaran molt lleugerament.

Anar al contingut