Maniquins amb mascareta a l'aparador d'un comerç de Manchester, al Regne Unit (Reuters/Phil Noble)

Les noves soques més contagioses disparen els casos de Covid al Regne Unit i Sud-àfrica

L'Organització Mundial de la Salut preveu que la Covid es convertirà en un virus endèmic que serà "una amenaça de baix nivell"

RedaccióActualitzat

Màxima preocupació al Regne Unit per un augment de la pandèmia sense precedents.

La nova variant detectada fa uns dies, molt més contagiosa, està accelerant la propagació de la Covid-19.

Aquest dilluns s'han notificat més de 40.000 nous contagis i 350 morts.

Les hospitalitzacions s'han disparat i les urgències d'alguns hospitals de Londres estan saturades fins al punt que hi ha malalts que són atesos en ambulàncies.

 

Un comerç de Manchester, al Regne Unit, anuncia el tancament enmig de la pandèmia (Reuters/Phil Noble)


Això, quan les dades encara podrien empitjorar més, perquè encara no reflecteixen un possible augment de contagis a causa de les trobades nadalenques.

Per tot plegat, el govern britànic ja es planteja endurir les mesures contra la pandèmia.


Sud-àfrica, una altra variant

La situació és semblant a Sud-àfrica, on també s'ha detectat una variant més contagiosa de la Covid-19 que ja ha posat alguns hospitals gairebé al límit de la seva capacitat.

El govern ja ha posat en marxa noves restriccions per mirar de frenar la pandèmia, que està augmentant de manera exponencial.

El president sud-africà, Cyril Ramaphosa, ha comparegut a la televisió per anunciar que l'ús de la mascareta passa a ser obligatori en els espais públics.

 

Persones amb mascareta a l'aeroport de Johannesburg, a Sud-àfrica (Reuters/Siphiwe Sibeko)


També ha advertit que no portar-la pot ser castigat amb sis mesos de presó, i ha anunciat un toc de queda entre les 9 del vespre i les 6 del matí.

Botigues, bars i restaurants han de tancar a les 8 del vespre.

A més, s'han tancat espais com platges i parcs, s'han suspès diversos esdeveniments i s'ha prohibit la venda d'alcohol.

Ramaphosa ha dit que la nova variant està molt escampada per tot el país i que ha causat un augment de casos "alarmant".

 

Un home amb mascareta al cementiri de Johannesburg, a Sud-àfrica (Reuters/Siphiwe Sibeko)


Amb gairebé 60 milions d'habitants, Sud-àfrica es va convertir diumenge en el primer país africà que supera el milió de casos de Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia hi han mort gairebé 27.000 persones.

La setmana passada, quan s'hi va detectar la nova variant del coronavirus, els contagis van augmentar un 39% respecte a l'anterior, i alguns dies s'han superat els 14.000 casos diaris.

De fet, quan el Regne Unit va detectar una segona variant de la Covid-19 ja va situar-ne l'origen a Sud-àfrica.


La Covid-19, endèmica

Arreu del món, la pandèmia ja ha causat la mort de més d'1,7 milions de persones. Des que se'n va detectar el primer cas s'han contagiat de Covid-19 més de 81 milions de persones.

Coincidint amb l'inici de les primeres campanyes de vacunació, l'OMS ha admès que les vacunes, probablement, no serviran per erradicar la malaltia.

Mike Ryan, tècnic de la lluita contra la Covid-19 de l'OMS, ha explicat que "l'escenari més probable és que el coronavirus es converteixi en un altre virus endèmic i suposi una amenaça de baix nivell en el context d'un programa de vacunació mundial".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne Unit
Anar al contingut