El Regne Unit descobreix una altra variant "encara més contagiosa" del coronavirus
Poca gent en un carrer de Londres aquest 23 de desembre

El Regne Unit descobreix una altra variant "encara més contagiosa" del coronavirus

La vincula a Sud-àfrica i per això Londres ha anunciat restriccions immediates dels viatges a aquest país, a més d'estendre les restriccions més dures a altres parts d'Anglaterra

RedaccióActualitzat

El govern britànic ha anunciat la detecció d'una altra soca del coronavirus "encara més contagiosa" que la que ha portat al confinament de Londres i part del sud-est d'Anglaterra.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha anunciat que aquesta variant està vinculada a persones que han viatjat al Regne Unit des de Sud-àfrica. Per això ha avançat que hi haurà restriccions "immediates" als viatges a aquest país i que s'imposaran quarantenes estrictes a les persones que n'hagin tornat en els últims 14 dies o a les que hagin estat en contacte amb aquests viatgers. 

El ministre de Sanitat britànic ha considerat "molt preocupant" la soca sud-africana del coronavirus (Reuters/Pool)

 

El ministre ha qualificat de "molt preocupant" aquesta variant, de la qual hi ha dos casos confirmats, d'individus propers a persones que havien viatjat en les últimes setmanes:

"Aquesta nova variant és molt preocupant perquè encara és més contagiosa i sembla haver mutat més de pressa que la nova soca localitzada al Regne Unit."


Divendres passat, el ministre de Salut de Sud-àfrica, Zweli Mkhize, va anunciar la identificació d'una variant del virus anomenada actualment "variant 501.V2" i va informar que el virus s'està propagant més ràpid en la segona onada de contagis al país.

El ministre britànic ha agraït el "rigor científic, obertura i transparència amb la qual han actuat" quan s'ha descobert en territori britànic la nova soca.

L'epidemiòloga de l'OMS Maria Van Kerkhove ha considerat "preoucupants i confoses" les informacions sobre les noves variants del virus de la SARS-CoV-2. Fa uns dies, Kerkhove va matisar, sobre la soca britànica, que encara s'està estudiant si és més contagiosa. 

 

El confinament s'estén a més parts d'Anglaterra

Londres també ha estès a altres parts de l'est i sud-est d'Anglaterra el confinament decretat després de la descoberta de la variant del SARS-CoV-2 de la setmana passada, que es calcula que és un 70% més contagiosa, però falten dades per saber si és més letal.

Sussex, Oxfordshire, Suffolk, Norfolk i Cambridgeshire són les àrees on s'aplicaran les restriccions més dures.

 

Arran d'aquesta variant britànica, més de 50 països han limitat els viatges des del Regne Unit, entre els quals hi ha Espanya.

 

A Anglaterra ara hi ha 17.709 ingressats per Covid, una xifra que s'acosta al pic de la primera onada, que va ser el 12 d'abril, amb 18.975 hospitalitzats.

A més de 69.000 morts, el Regne Unit és un dels països d'Europa més tocats per la pandèmia. Aquest dimecres ha comunicat 744 morts, el màxim diari des del 29 d'abril passat, i un nou rècord de contagis diari, 39.237. 

El ministre de Sanitat ha reconegut que tant Nadal com l'inici del 2021 seran "un període dur", però ha cridat a "no rendir-se". I ha afegit: "La vacuna és la nostra sortida a la pandèmia",

Hancock ha anunciat que el regulador britànic ja disposa de la informació necessària per revisar la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford i AstraZeneca.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne Unit
Anar al contingut