Confinament total a Londres i el sud-est anglès per una nova variant de la Covid

La nova soca detectada al Regne Unit fa que el coronavirus es propagui més ràpidament i hi hagi més contagis, però no hi ha proves que sigui més greu

RedaccióActualitzat

Londres i el sud-est d'Anglaterra han passat aquest dissabte al nivell d'alerta 4 per la Covid-19, el més alt, i se'ls aplicarà dures restriccions per mirar de frenar els contagis.

Ho ha anunciat en roda de premsa Boris Johnson: "No podem fer el Nadal com el teníem planejat", ha assegurat el primer ministre britànic.

En les zones amb nivell 4, a partir de la pròxima mitjanit, els residents hauran de quedar-se a casa i es tancaran totes les botigues no essencials, els cinemes, les perruqueries i els gimnasos durant dues setmanes.

A més, no es podran barrejar bombolles de convivència als interiors de les llars durant les festes de Nadal. Només es permet que dues persones de llars diferents es trobin si ho fan a l'aire lliure. 

Els que visquin en aquestes zones tampoc no podran sortir-ne ni viatjar a l'estranger, excepte per causes justificades, com ara la feina. 

Durant els dies de Nadal, no s'aplicaran les mesures de relaxament a les zones de nivell 4. A altres àrees d'Anglaterra que es trobin en els nivells 1, 2 o 3, la relaxació de les mesures, que permeten la trobada de fins a tres bombolles, només es produirà el dia de Nadal.


Una nova soca de la Covid

Johnson ha explicat que han detectat una nova soca de la Covid-19 que es propaga a una velocitat més gran, però no hi ha proves que pugui ser més letal o pugui tenir un impacte en l'efectivitat de les vacunes.

Les autoritats britàniques asseguren que ja han informat l'OMS sobre aquesta nova variant de la Covid, que pot ser fins a un 70% més contagiosa.


Gal·les i Escòcia s'hi sumen

Altres territoris del Regne Unit aplicaran també mesures restrictives com les que ha decretat Anglaterra. A Gal·les hi haurà també un confinament total i es restringirà el relaxament de les mesures contra la Covid només al dia de Nadal.

A Escòcia, Nicola Sturgeon ha dit que no es podrà viatjar entre Escòcia i les altres nacions del Regne Unit, i ha limitat a vuit el nombre de persones que es poden trobar per Nadal, de tres bombolles diferents. Només es permetrà aquest relaxament el dia 25. A partir del 26 de desembre començarà un confinament com el de Londres que durarà tres setmanes. Les escoles no tornaran a obrir fins a l'11 de gener.

A Irlanda del Nord, les autoritats han anunciat mesures de confinament que entraran en vigor el 26 de desembre i estaran vigents durant sis setmanes.


El primer país occidental a vacunar

El Regne Unit va ser el primer país occidental a començar a vacunar la seva població de la Covid-19. Va ser el 8 de desembre, i la primera persona a rebre la vacuna de Pfizer i BioNTech va ser Margaret Keenan, una dona de 90 anys. El segon vacunat va ser William Shakespeare, un home de 81 anys.

Westminster ha encarregat a les farmacèutiques 40 milions de dosis, que li permetran vacunar 20 milions de persones, un terç de la població.

Només uns dies més tard, el 14 de desembre, els Estats Units també van començar a vacunar la seva població.


Més restriccions a Europa

Les noves restriccions a Londres arriben després que altres països com Alemanya o Itàlia han endurit també les mesures contra la Covid.

A Alemanya, Angela Merkel va decidir fa una setmana tancar tota l'activitat no essencial en plena campanya de Nadal i fins al 10 de gener. Això inclou els comerços no essencials i les escoles.

I Itàlia, aquest mateix divendres el govern ha imposat mesures dures de confinament en tot el país la major part de les festes de Nadal i Reis. Unes mesures similars a les que es van decretar els dies més durs de la primera onada de la Covid al país.

 

 

ARXIVAT A:
Confinament Covid-19OMSCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut