Aula universitària on es fa la selectivitat
Les notes de les PAU 2023 es poden consultar al portal d'accés a la universitat (ACN)
Resultats de les PAU

Les notes de la Selectivitat d'aquest 2023 ja es poden consultar

El termini per demanar la revisió dels exàmens comença aquest dijous dia 22 i acaba el dilluns dia 26

RedaccióActualitzat

Les notes de la selectivitat d'aquest 2023 ja es poden consultar. Estan disponibles al portal d'accés a la universitat, introduint l'identificador d'estudiant i la contrasenya.

Al mateix web, es pot descarregar un certificat de la prova amb les qualificacions, amb la mateixa validesa que un original.
 

Les revisions d'exàmens, fins dilluns

Si l'estudiant no està d'acord amb la puntuació obtinguda en les PAU, en una o en diverses matèries, pot demanar una revisió dels exàmens. Té temps des del dijous dia 22 fins al dilluns que ve, dia 26 de juny; i es fa des del mateix portal d'accés a la universitat.

Els alumnes poden demanar o bé una verificació de la qualificació o bé una nova correcció. Tots dos sistemes són excloents en la mateixa matèria. És a dir, si es demana una cosa, no es pot demanar l'altra de la mateixa matèria. Sí que es pot demanar verificació d'una matèria i una nova correcció d'una altra diferent.

Els resultats de la revisió dels exàmens es faran públics el 6 de juliol. I es podrà sol·licitar veure les proves des del mateix dia 6 i fins al dia 10 de juliol, però només si la persona ha demanat prèviament la revisió.

Què és la verificació de la nota?

Si es demana la verificació, els exàmens seran revisats per comprovar que totes les qüestions han estat avaluades i que no existeixen errors d'aspectes formals ni errades en el càlcul de la qualificació final.

La nota resultant de la verificació només pot ser igual o superior a la nota inicial. I aquesta nova qualificació serà la definitiva.
 

Què implica que es torni a corregir la prova?

La nova correcció podria esmenar possibles errades en l'avaluació de continguts. Els professors que facin aquesta nova correcció seran diferents dels que van fer la primera correcció.

La qualificació de l'examen resultarà de la mitjana de les qualificacions dels correctors. Si hi hagués una diferència de dos o més punts entre aquestes, s'efectuarà d'ofici una tercera correcció, realitzada per un corrector diferent dels anteriors i la qualificació final serà la mitjana aritmètica de les tres qualificacions.

Abans d'efectuar la nova correcció es verificarà que totes les qüestions han estat avaluades i que no hi ha errors materials en el procés del càlcul de la qualificació inicial.

La qualificació final de la nova correcció pot ser igual, superior o inferior a la nota inicial.

Tant en el cas de la verificació com en el cas de la revisió, els resultats de revisió esgoten la via administrativa. Contra aquesta publicació es podrà interposar recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos a partir de la publicació dels resultats de revisió davant el Tribunal Contenciós Administratiu.

 

ARXIVAT A:
Educació UniversitatSelectivitat
Anar al contingut