Barcelona

Les embarassades que hagin viatjat als països amb Zika s'hauran de sotmetre a una prova mèdica

Salut eleva a 14 els casos amb Zika a Catalunya, dos en embarassades

RedaccióActualitzat

Totes les dones que hagin viatjat als països de l'Amèrica Llatina afectats per l'epidèmia de Zika que estiguin embarassades o que ho hagin fet un mes abans de quedar-s'hi s'hauran de sotmetre a una prova mèdica. Es tracta d'una analítica de sang que es farà tant en els casos simptomàtics com en els asimptomàtics, per controlar que les dones no hagin contret el virus, i que es repetiran cada quatre setmanes fins a final de l'embaràs. 

La mesura s'inclou en el nou protocol que s'aplicarà per controlar el Zika a Catalunya que ha presentat el secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Joan Guix, i la presidenta de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia, Elena Carreras, entre altres.

Salut ha elevat a 14 els casos amb Zika a Catalunya, sis homes i vuit dones, dues d'elles embarassades, que, tot i que es troben bé de salut, se'ls ha de fer un seguiment exhaustiu. Guix ha explicat que les 14 persones que tenen el virus, cinc més que la setmana passada, han contret el virus després de viatjar a països de centre i l'Amèrica Llatina, on hi ha declarada l'emergència pel virus, sobretot a Colòmbia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut