Barcelona

Les conques catalanes superen el 70% de la seva capacitat, gairebé el triple de reserves d'aigua que fa un any

Els embassaments de les conques internes catalanes han arribat al 72,72% de la seva capacitat després de les últimes pluges. Aquesta xifra suposa gairebé el triple de la capacitat dels embassaments catalans de fa un any, quan es trobaven al 26,47%. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, les últimes precipitacions han beneficiat gairebé tots els embassaments que reguen l'àrea de Barcelona per igual, que ja es trobaven en bon estat després de les pluges de la tardor.

Actualitzat
Per embassaments, el de Sau està al 58,42% de la seva capacitat; el de Sant Ponç, al 64,40%; el de Susqueda en té el 77,93%; el de la Llosa del Cavall, el 86,49%; el de Siurana, un 53,75%, i el de Riudecanyes està al 41,22%. Els embassaments més plens són el de La Baells, amb un 95,37%, i el de Foix, que ja va arribar al 100% a la tardor. 

Respecte a la conca de la Muga, l'embassament de Boadella està avui al 40,91%, 15 punts més dels que tenia l'any passat, quan estava al 25,65%. Tot i la situació hídrica global, el govern ha prorrogat el decret de sequera que havia de derogar-se a final del 2008, tenint en compte que la Muga podria entrar en fase d'emergència a la primavera del 2009. Amb això, la zona de la Muga segueix sota l'estat d'excepcionalitat II -que comporta mesures restrictives en l'ús de l'aigua-, i la I a la conca del cap de Creus i Costa Nord.

Els embassaments de les conques internes catalanes es trobaven fa un any al 26,47% de la seva capacitat, una xifra que va conduir a la sequera, que va durar des de la primavera fins a l'estiu del 2008.

Les conques internes, sobre les quals té competència absoluta l'ACA, comptabilitzen el sistema Ter-Llobregat més els embassaments de Boadella, Foix, Siurana i Riudecanyes, a més d'altres superfícies inferiors a dos hectòmetres cúbics. Les conques internes proveeixen, així, Barcelona, part de Girona i de Tarragona.

La resta del territori català a nivell hídric s'anomena Conques de l'Ebre, que és competència compartida de l'ACA i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Té embassaments com Riba-roja d'Ebre, Camarasa, Santa Anna, Canelles i Rialp.

Anar al contingut