Istanbul

Les càrregues policials no impedeixen que els manifestants continuïn acampats al parc Gezi d'Istanbul

La policia turca manté el control de la plaça Taksim d'Istanbul, després d'una nova nit d'enfrontaments amb els manifestants. Els agents han intentat desallotjar el parc Gezi, però els concentrats mantenen l'acampada. Aquest dimecres està prevista la primera trobada del primer ministre Erdogan amb els líders de la protesta.

RedaccióActualitzat
Nova nit d'enfrontaments a Turquia, a la plaça Taksim d'Istanbul. La policia ha fet servir gasos lacrimògens i canons d'aigua per fer fora els manifestants, que aquest dimarts van ser desallotjats en dues ocasions. Segons les autoritats turques, hi ha una trentena de ferits. El Col·legi de Metges amplia la xifra a centenars de ferits, cinc d'ells greus.

Tot i l'advertiment de les autoritats assegurant que mantindran l'ofensiva dia i nit, milers de persones continuen acampades al parc Gezi, origen de la mobilització pel rebuig a un projecte urbanístic. Les forces policials han carregat contra els concentrats, que continuen instal·lats a la zona. A Esmirna també hi ha hagut incidents i a Ankara, aquesta matinada, la policia ha desallotjat una altra acampada de protesta en un parc.

En la reunió setmanal amb el seu grup parlamentari, el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, ha dit que se li ha acabat la paciència i ha deixat entreveure un complot: "Els esforços per distorsionar la imatge de Turquia s'han posat en marxa amb un pla sistemàtic. El poder i la reputació de Turquia han estat l'objectiu d'atacs durant aquest procés."

Durant aquests dies d'aldarulls a Istanbul i en altres ciutats turques, Erdogan ha desqualificat contínuament els manifestants, que ha arribat a qualificar de vàndals i terroristes. Tot i això, aquest dimecres es reunirà amb els líders del grup Plataforma Gezi Park.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut