Barakaldo

L'Ertzaintza nega que l'explosió en un vehicle policial sigui un atemptat

Ensurt a la localitat de Barakaldo aquest dilluns a la nit. Una explosió en una furgoneta de l'Ertzaintza va encendre totes les alarmes. Després d'examinar el vehicle, la policia ha afirmat que es tracta d'un accident fortuït i no d'un atemptat, com es va suposar en un primer moment. La deflagració s'ha produït pel material que transportava el vehicle policial per a tasques d'entrenament. El cotxe ha quedat destrossat i també han patit danys diversos vehicles propers a aquest. El Departament d'Interior basc ha obert una investigació que serà traslladada a l'autoritat judicial.

Actualitzat
A més, el govern basc obrirà un procediment disciplinari. En un primer moment, es va pensar que era una acció d'ETA, tot i que minuts després el govern basc ho desmentia. L'acció que sí ha reivindicat l'organització terrorista és l'atac contra dues excavadores d'una empresa concessionària de les obres de l'AVE a Hernani.

Hores després de l'explosió, l'Ertzaintza ha aixecat el cordó policial que envoltava el pàrquing on ha esclatat el vehicle a la localitat de Barakaldo, a Biscaia.
Anar al contingut