Madrid

L'Audiència Nacional troba indicis d'un delicte de falsedat en un informe pericial sobre un dels processats de l'11-M

L'Audiència Nacional ha trobat indicis d'un delicte de falsedat en un informe pericial sobre un dels processats pels atemptats de l'11-M. Avui el jutge Baltasar Garzón prendrà declaració als responsables policials que van elaborar el document, que, en un primer esborrany, ressenyava la troballa d'àcid bòric a casa d'un presumpte terrorista de l'11-M i en un pis franc d'ETA. Aquest vincle va ser eliminat en la redacció definitiva de l'informe.

Actualitzat

La secció primera del penal de l'Audiència Nacional considera que hi ha "indicis suficients" per iniciar la investigació sobre la possible comissió d'"almenys un delicte de falsedat en document públic" per part dels responsables policials que van fer l'"informe de l'àcid bòric". En tot cas, les tasques d'instrucció d'aquest cas les faran a partir d'ara els jutjats d'instrucció de Madrid, ja que l'Audiència Nacional no es considera competent per investigar aquest tipus de delicte.

Tot i això, serà el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón el que prendrà avui declaració en qualitat de testimonis al comissari general de la policia científica i als quatre pèrits policials que van intervenir en l'elaboració de l'informe presumptament falsificat. Un cop acabades, el jutge Garzón podrà remetre les diligències que practiqui als jutjats d'instrucció de Madrid.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut