Jordi Pujol Ferrusola sortint de l'Audiència Nacional. (Foto: EFE)
Jordi Pujol Ferrusola sortint de l'Audiència Nacional. (Foto: EFE)
Barcelona

L'Audiència Nacional rebutja el recurs de Jordi Pujol Ferrusola i tira endavant la comissió rogatòria a Andorra

La comissió rogatòria vol aclarir si els beneficis obtinguts pel fill gran de l'expresident de la Generalitat encobreixen el cobrament de comissions il·lícites.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha refermat la petició d'informació presentada pel jutge Pablo Ruz a les autoritats andorranes en relació amb els comptes de Jordi Pujol Ferrusola. La secció tercera de l'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs presentat per la defensa del fill gran de l'expresident de la Generalitat i la seva exdona, Mercè Gironès, i tira endavant la comissió rogatòria.

El Tribunal creu que la petició a Andorra està justificada perquè connecta amb els fets investigats. La comissió rogatòria vol aclarir si els beneficis obtinguts per Pujol Ferrusola encobreixen el cobrament de comissions il·lícites.

Durant la seva declaració davant l'Audiència Nacional, Jordi Pujol Ferrusola va negar haver percebut comissions per intercedir en adjudicacions públiques i va defensar que les tasques que va realitzar per a diverses empreses van respondre sempre a treballs reals i no ficticis, com sosté la policia. El fill de l'expresident l'investiguen per presumptes delictes de blanqueig de capital i frau a Hisenda i pels diners que han mogut a l'estranger.

Anar al contingut