Interior de l'edifici de l'Ateneu Barcelonès
Interior de l'edifici de l'Ateneu Barcelonès

L'Ateneu suspèn el Premi Crexells per la polèmica amb els finalistes

Actualitzat

Finalment, l'Ateneu Barcelonès ha decidit suspendre el Premi Crexells d'aquest any després de la renúncia dels finalistes. Dimarts, els 11 finalistes del premi van retirar les seves obres com a protesta per la decisió del jurat d'experts del premi que va acordar incorporar a la llista de set finalistes quatre obres més.

En un comunicat a Twitter, la junta directiva de l'Ateneu ha donat a conèixer la seva decisió de suspendre la convocatòria i ha demanat disculpes a totes les persones afectades. També ha dit que obre un procés de reflexió per mantenir el presitgi del premi.

La decisió d'afegir quatre finalistes més es va prendre per la "molt baixa" participació en la votació popular, que no havia arribat al 4% dels socis.

L'Ateneu Barcelonès va defensar aquesta controvertida decisió del jurat. Va defensar que el jurat va valorar que la participació dels socis "havia estat molt insuficient i que això havia exclòs obres molt bones", i que "ampliar els finalistes no contravenia les bases, sinó que resolia el problema de la baixa participació".

Coincidint amb aquesta polèmica, Gemma Calvet ha renunciat a la vicepresidència de l'Ateneu i ho ha comunicat, també, a través de Twitter.

 


            

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut