París

L'Assemblea Nacional rebutja la moció de censura contra el govern de Dominique de Villepin

L'Assemblea Nacional francesa ha rebutjat la moció de censura presentada per l'oposició socialista contra el govern del primer ministre, Dominique de Villepin, per l'afer "Clearstream". La moció de censura només ha obtingut 190 vots sobre un total de 577 diputats. Tot i que el resultat era previsible, l'oposició socialista ha presentat igualment la moció per evidenciar la fragilitat del govern. Segons el líder socialista François Hollande, el govern francès de la dreta no és un govern "sinó un camp de batalla". Dominique de Villepin ha retret al socialistes que hagin fet cas d'una calúmnia per intentar fer caure el govern.

Actualitzat

El primer ministre francès, Dominique de Villepin, ha acusat l'oposició socialista de fonamentar la moció de censura en "la calúmnia" i "la mentida". En resposta a la moció, Villepin s'ha preguntat: "per què poseu avui una moció de censura? En nom de qui? En nom de què?" i ha respost: "en nom de la calúmnia, en nom de la mentida, en nom del rumor".

El líder socialista, François Hollande, ha justificat la presentació de la moció de censura pel caos existent al govern i la falta de confiança que desperta en els francesos. "El vostre govern no és un govern -ha dit Hollande- és un camp de batalla".

Segons el cap de l'oposició, es tracta d'un afer d'estat "perquè els serveis secrets han estat utilitzats per a objectius d'apassionament polític. Estem en un afer d'estat perquè el mateix estat ha estat segrestat, acaparat pels clans, per servir a rivalitats personals".

Recordem que el primer ministre francès està en l'ull de l'huracà de l'afer "Clearstream" perquè se sospita que va participar en una operació per fer creure que el seu rival i coreligionari, Nicolas Sarkozy, tenia comptes amagats a l'estranger, derivats de suborns per la venda d'unes fragates a Taiwan. Les llistes on apareixia el nom de Sarkozy es va demostrar que havien estat falsificades i tot apunta que la falsificació va ser ordenada pel primer ministre francès.

Anar al contingut