Mallorca

L'alcalde de Llucmajor dimiteix després d'haver estat condemnat per malversació

L'alcalde de la localitat mallorquina de Llucmajor, Lluc Tomàs, ha presentat la seva dimissió i ha demanat la baixa de la seva formació, el Partit Popular. L'alcalde pren aquesta decisió després que l'Audiència de Balears l'ha condemnat a tres anys de presó i vuit d'inhabilitació per malversació de fons públics. Tomàs justifica la seva decisió perquè no vol perjudicar ni a l'Ajuntament ni al seu partit, que en defensa la innocència.

Actualitzat
Segons la sentència, Tomàs no tenia la majoria absoluta al consistori entre el 2000 i el 2003. Per això ha arribat a un acord amb l'Agrupació Social Independent. El president n'era el regidor Joaquim Rabasco. Tots dos poden haver tancat un pla per poder governar.

Després, Rabasco i la seva companya sentimental, Maria del Amor Aldao, van crear, aprofitant la seva influència al consistori, un entramat de quatre empreses que podrien haver organitzat les festes i celebracions de la localitat. Per aquests serveis, el municipi va haver de pagar més d'un milió d'euros.

L'Audiència de Balears considera provat que aquestes empreses es van crear "en benefici propi i en perjudici" de l'Ajuntament de Llucmajor. Per aquest motiu ha condemnat l'alcalde, Lluc Tomàs, per la seva contractació irregular a tres anys de presó i vuit d'inhabilitació. L'apoderat legal de les empreses era el regidor Joaquim Rabasco, i la propietària era la seva companya sentimental, Maria del Amor Aldao. El tribunal els ha condemnat també pels delictes de malversació i aixecament de béns. A més, la sentència obliga a l'alcalde i als altres dos acusats a pagar més de 680.000 euros més els interessos a l'Ajuntament de Llucmajor.
Anar al contingut