Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona firma la proposta de renovació del Mobile fins al 2023

El consistori presenta d'aquesta manera la proposta econòmica a l'organització perquè el MWC es pugui continuar fent a la capital catalana els pròxims vuit anys

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha firmat avui la proposta de renovació del Mobile World Congress (MWC) fins al 2023. L'alcalde en funcions, Xavier Trias, ha convidat a l'acte tots els partits que van aconseguir representació a les eleccions municipals. L'acord s'ha subscrit aquest matí al Saló Tàpies de l'ajuntament i hi han estat presents Ada Colau, de Barcelona en Comú; el socialista Jaume Collboni; el republicà Alfred Bosch; la popular Àngels Esteller, en substitució d'Alberto Fernández, que és de viatge, i Carina Mejías, de Ciutadans.

El consistori ha informat que es tracta de posar "sobre paper la proposta econòmica" de l'ajuntament perquè l'organització del Mobile World Congress la valori i pugui continuar a Barcelona un mínim de vuit anys més.

La CUP no hi assisteix

Cap representant de la CUP no ha assistit a l'acte perquè considera que la renovació es fa sense un debat previ que analitzi les condicions laborals dels seus treballadors i les possibilitats de fer del congrés una oportunitat "més participativa" per a la ciutat. La formació independentista opina que la firma es fa amb pressa per assegurar-se la renovació, i critica la complicitat de Colau. "No podem entendre la seva posició de cedir tan ràpid", han lamentat des de la CUP.

Més de mig centenar de treballadors de subcontractes de Movistar s'han concentrat davant l'Ajuntament de Barcelona per demanar l'ajornament de la firma de la pròrroga.

 

  Els treballadors subcontractats de Movistar, que fa setmanes que estan en vaga, han retret a Colau que assistís a l'acte i li han recordat que Barcelona en Comú es va comprometre que Telefónica s'avindria a negociar amb ells. El número 2 de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, ha explicat que la firma del contracte del MWC era "inajornable".

"Estem aquí perquè l'alcalde ens ha demanat que hi assistíssim, no és el contracte que nosaltres haguéssim fet però treballarem perquè les seves clàusules socials es compleixin i repercuteixin a favor de la negociació i de la ciutat", ha dit Pisarello.

A la sortida de l'acte, Colau ha evitat fer declaracions però s'ha acostat als treballadors per reiterar-los el seu compromís i assegurar-los que si abans que acabi el dia Telefónica no els dóna una resposta a l'oferta de seure a negociar, ella mateixa trucarà a la companyia per insistir. Després de la breu conversa s'han sentit crits de  "Visca l'alcaldessa!".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut