Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona farà un registre de famílies per acollir refugiats

El consistori reforçarà els serveis de la primera acollida i destinarà 200.000 euros més a advocats i intèrprets, mediadors i allotjament

RedaccióActualitzat

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat que l'Ajuntament elaborarà un registre de famílies que s'ofereixin a acollir refugiats i prestar altres ajudes. En aquest sentit, Pisarello ha demanat al govern espanyol més recursos en aquest àmbit i que els distribueixi a les ciutats. El consistori vol enfortir precisament la fase de la primera acollida i, per això, augmenta en 200.000 euros el pressupost per a advocats, intèrprets i allotjament.

La primera reunió entre diverses entitats humanitàries d'ajuda als refugiats i els responsables de l'Ajuntament de Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcalde, ha acabat amb el compromís del consistori de facilitar els processos de primera acollida i canalitzar l'ajuda ciutadana. De moment, el registre és un projecte incipient, però Pisarello ja ha mostrat la voluntat de l'Ajuntament de fer un programa a mitjà termini perquè considera que el problema dels refugiats no és conjuntural i que, per tant, requereix mesures estructurals. Pel primer tinent d'alcalde no s'ha de prendre la solució com a ''caritat'', sinó que assegura que és un problema de drets humans.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut