Washington

L'aigua de Mart podria ser massa salada perquè hi hagi vida

A Mart hi ha aigua, sí, però podria ser massa salada perquè hi visquin organismes com els que coneixem a la Terra. Ho conclou un estudi de la Universitat de Harvard que ha publicat la revista "Science", concidint amb l'inici de l'exploració que la sonda "Phoenix" farà de l'aigua a la regió nord del planeta. La investigació apunta que l'aigua derivada dels minerals de les roques és molt més salabrosa que qualsevol fluïd natural conegut a la Terra.

Actualitzat
L'equip d'experts responsable de l'estudi, que encapçala Nicholas Tosca, de la Universitat de Harvard, ha destacat que alguns organismes terrestres són capaços de sobreviure en una salinitat extrema i que tots són descedents d'ancestres que no tenien aquesta capacitat. La conclusió d'aquest fet és que, com a mínim a la Terra, la vida no va començar en aigües extramadament salades.

La regió on treballa la sonda "Phoenix" és la part més alta de l'hemisferi nord de Mart, on, gràcies a les observacions del satèl·lit "Mars Oddysey", es va confirmar la presència de gel sota la superfície des de l'inici del 2002.

La sonda agafarà mostres de la superfície marciana i les posarà en un laboratori semblant a un forn, on s'analitzaran els vapors que produeixin els minerals de les mostres. Això ha de servir per determinar si el gel s'ha fos alguna vegada i si la regió pot acollir vida i ser habitable.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut