L'activista de Reus Mohamed Said Badaoui, des del CIE: "No han aportat cap prova"

En una entrevista al "Més 324", el president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus denuncia que el procés d'expulsió va començar en demanar la nacionalitat espanyola

Actualitzat

El president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus, Mohamed Said Badaoui, ha acusat la policia espanyola de no haver aportat "cap prova" de les acusacions que li fan en l'expedient d'expulsió.

Badaoui, detingut dimarts passat acusat d'haver-se radicalitzat, ha dit en una entrevista telefònica al programa "Més 324", feta des del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, que les acusacions de difondre postulats jihadistes no estan provades en la denúncia de la Comissaria General d'Informació:

"A l'informe policial apareixen titulars, però sense aportar cap mena de prova, sense dir ni quan ni com jo m'he posicionat o he dit alguna cosa."

L'activista reusenc ha afirmat que el procés d'expulsió va començar quan va demanar la nacionalitat espanyola. "Estic seguríssim que, si jo no hagués demanat la nacionalitat espanyola, no hauria començat tota aquesta repressió contra mi", ha assegurat.

Badaoui, de 40 anys, és un activista social molt conegut a Reus, on va ser portaveu de la mesquita de la ciutat, i milita en diverses entitats. Per l'activista reusenc, l'expedient d'expulsió està vinculat a aquest activisme en el teixit associatiu reusenc:

"Crec que el que ha molestat molt les autoritats espanyoles és el meu activisme, les denúncies de vulneració de drets que he fet durant molts anys. I sembla que això ha molestat un sector de l'Estat."

Amarouch Azbir i Mohamed Said Badaoui, en un acte l'estiu passat
Amarouch Azbir i Mohamed Said Badaoui, en un acte l'estiu passat (ACN/Gemma Sánchez)


"És una situació injusta"

Badaoui ha denunciat que "mai" es va pensar que acabaria "detingut en un CIE" després que s'hagués paralitzat la seva expulsió:

"És una situació injusta, tant per a mi com per a la meva família, com per a tots els meus coneguts."

"Se m'ha privat de la llibertat, però no de la comunicació", ha explicat Badaoui des del CIE, a través d'un telèfon sense càmera ni connexió a internet, que li permet només rebre i fer trucades.

En els darrers mesos, Badaoui ha rebut el suport tant del Parlament de Catalunya com de l'Ajuntament de Reus, a banda de les diverses manifestacions que s'han fet a la capital de Baix Camp per intentar aturar la seva l'expulsió.

Manifestació de la comunitat musulmana en suport de Badaoui el 19 d'octubre a Reus
Manifestació de la comunitat musulmana en suport de Badaoui el 19 d'octubre a Reus (ACN/Eloi Tost)


Aquest cap de setmana es va saber que el jutge havia denegat l'internament a un CIE a Amarouch Azbir, detingut el mateix dia que Badaoui, i va deixar-lo en llibertat amb compareixences tres cops per setmana.

 

 

 

ARXIVAT A:
IslamMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut