Barcelona

L'acció que Tsunami no va poder fer: drons sobrevolant el Camp Nou amb dues pancartes

Tsunami fa autocrítica en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" i acusa el Barça de no permetre que es veiés el lema "Spain, sit and talk" a l'estadi

Actualitzat

Tsunami Democràtic volia aturar el partit del clàssic Barça-Madrid amb dues pancartes gegants que sobrevolarien el Camp Nou portades per drons, una amb el lema "Spain, sit and talk" i l'altra que volia denunciar "la discriminació política de la població catalana reprimida per voler exercir el dret a l'autodeterminació".

Tsunami Democràtic en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio" ha explicat que la mobilització prevista estava plantejada per fases però que la intervenció dels Mossos no va poder permetre que s'assolissin totes. Tsunami destaca la implicació de la població i retreu al Futbol Club Barcelona que no permetés fer visible el lema "Spain, sit and talk" al camp. Tsunami defensa el caràcter no-violent de les seves accions i ha tornat a criticar la intervenció dels antiavalots.

Malgrat que es van requisar pancartes, molts aficionats van mostrar "Spain, sit and talk"

 

Pancartes amb drons

Tsunami fa autocrítica en la valoració de les accions organitzades amb motiu del partit i explica que va fallar l'acció més espectacular, que hauria aturat el partit. No es va poder fer perquè els Mossos van interceptar els drons que havien de fer sobrevolar dues pancartes al camp.

"Tsunami tenia planificada l'acció del clàssic en diverses fases. La primera, basada a deixar en evidència les forces de seguretat de l'Estat i els mitjans patrocinats per l'Ibex, ha estat acomplerta. En canvi, va fallar una de les accions principals que involucrava diversos drons, que van ser interceptats pels Mossos. Un portava una pancarta gegant amb el lema "Spain, sit and talk". Un altre duia un missatge on es posava de manifest que la població catalana està sent discriminada políticament i reprimida per voler exercir drets com l'autodeterminació. Això hauria aturat el partit i canalitzat la protesta."

Tsunami ha explicat a TV3 que els Mossos van interceptar els drons quan ja volaven a uns 60 metres d'alçada i a un quilòmetre del Camp Nou.

Tsunami destaca el compromís de la població i conclou que, malgrat tot, les errades serveixen per aprendre per a altres accions futures.

"El Tsunami també n'ha après molt, de les errades d'ahir. La reivindicació va per llarg i el procés d'aprenentatge és essencial."

"Tot el que està relacionat amb la implicació de la població, no ha fallat mai. I s'ha de posar en valor perquè no es pot donar per descomptat. La gent va respondre en massa un dia més. Venint de tota la geografia catalana. Sense el seu compromís, ni una pancarta, ni una banda impresa hauria entrat a l'estadi i no s'hauria pogut fixar el focus mediàtic durant hores."

 

Pancartes de "Spain, sit and talk" a l'estadi (Reuters-Juan Medina)

 

 

La no implicació del Barça

En l'entrevista feta per escrit després del partit, retreu a l'executiva del Futbol Club Barcelona que no s'impliqués per fer visible el missatge "Spain, sit and talk".

"Al Barça se li va demanar públicament que s'impliqués per fer visible el missatge "Spain, sit and talk".
"Si la directiva d'una entitat tan gran, amb un compromís històric envers la democràcia, no és capaç d'assumir un missatge tan transversal i fins i tot 'tou', té un problema i el tenen els seus socis i propietaris."

El mosaic del Barça no va posar cap lema, només la senyera i els colors de l'equip (Reuters-Juan Medina)

 

Notícia relacionada: "La seguretat del Barça requisa caretes i algunes pancartes als accessos al Camp Nou"

Repressió i no-violència

El moviment també critica novament la intervenció dels Mossos amb càrregues contra els manifestants i defensa el caràcter no-violent de les accions que organitzen.

"El caràcter no-violent es manté simplement no tenint actituds violentes. A les accions de Tsunami l'única violència que s'ha apreciat ha estat la policial."

"Qui participa del Tsunami i les seves accions, com queda clar quan t'instal·les l'app o consultes el web, té una convicció i compromís amb la no-violència com a mètode d'assoliment de l'èxit. Caldria destacar que la policia ha tornat a carregar contra gent que no estava provocant cap tipus d'aldarull, sinó exercint drets."

 

 


Aldarulls al carrer durant el partit Barça-Madrid (Reuters-Enrique Calvo)

 

 

Accions fins que calgui

Tsunami prepararà noves accions "en el moment més oportú i de la manera més adequada" i ha assegurat que no s'aturaran fins que no s'assoleixin els objectius, pendents del possible acord a què pugui arribar ERC amb el PSOE per a la investidura de Sánchez i de les accions dels partits.

"Tsunami ho torna a repetir: una negociació sobre el dret a l'autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i el ple exercici de drets fonamentals.
Si el pacte d'investidura no assegura de manera efectiva la negociació sobre el dret a l'autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i el ple exercici de drets fonamentals, el Tsunami no s'aturarà."

Els partits tenen la representació que els dona la ciutadania. Els ciutadans que formen part de Tsunami compten amb els mecanismes democràtics que tots coneixem per relacionar-s'hi."

Tsunami nega cap relació o control de les seves accions amb partits independentistes.

 

Investigació de Grande-Marlaska

Sobre la investigació oberta a l'Audiència Nacional per determinar qui són Tsunami Democràtic, el moviment manté que el caràcter de l'organització és el "compromís i la confiança".

"Tsunami no és una empresa amb unes persones fixes i d'estructura piramidal. Les accions es construeixen gràcies al compromís i participació de milers de persones que confien les unes en les altres. Gent que, basant-se en aquesta confiança, és capaç d'anar al Camp Nou des de l'altra punta del país."

Per aquest mateix motiu, a més destaca que si hi ha hagut infiltrats del CNI en les accions "potser van contribuir al Tsunami també, sense saber-ho".

 

ARXIVAT A:
Tsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut