BARÇA

La seguretat del Barça requisa caretes i algunes pancartes als accessos al Camp Nou

Les portes del Camp Nou s'han obert uns minuts abans del que és habitual perquè els escorcolls han estat d'una precisió inèdita: fins i tot s'examinaven entrepans. Alguns espectadors han entrat amb pancartes, però a d'altres els les han fet llençar

Jordi Sunyer / Xavi Lemus / Laura BruguésActualitzat

La Guàrdia Urbana ha xifrat els participants a les convocatòries de Tsunami en cinc mil, però ho ha fet força abans de l'obertura de portes per no confondre els manifestants amb els assistents al partit. Els accessos a l'estadi s'han obert minuts abans del que estava previst perquè els controls de seguretat han estat especialment zelososS'han requisat les caretes de cartró amb el rostre de Leo Messi, perquè la normativa de seguretat obliga els espectadors a no cobrir-se la cara per poder ser identificats, i a alguns espectadors els han fet obrir els entrepans per assegurar-se que no eren una eina d'entrada d'objectes no desitjats.

Tsunami Democràtic ha denunciat, també, que s'han requisat algunes de les pancartes amb el lema "Spain, sit and talk" (Espanya, asseu-te i parla) que l'organització havia repartit als voltants de l'estadi a primera hora de la tarda. Diversos aficionats han entrat les pancartes sense complicacions i s'han fotografiat amb elles a la seva localitat, però també han circulat vídeos que demostraven que els agents de seguretat privada del FC Barcelona abocaven aquestes pancartes a les escombraries. Dies abans del clàssic, els directius del club havien garantit la lliure expressió a les graderies del Camp Nou. Fonts del club han assegurat a TV3 que "no hi ha hagut cap indicació per requisar les pancartes blaves de Tsunami Democràtic, però sí que s'han de requisar les caretes de Messi perquè contravenen la Llei de l'Esport."

 

Tot el dispositiu havia començat a quarts d'una del migdia. Dues hores després, un seguidor nerviós acompanyat d'un jove aficionat d'una desena d'anys interrogava els periodistes. "Com puc passar? Està tallat? Vol veure el camp, és el seu primer clàssic". El dispositiu dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana havia desertificat l'avinguda Joan XXIII i el tram de l'avinguda Arístides Maillol que desemboca a les runes del Miniestadi.

Fins pocs minuts després de les sis de la tarda, amb els dos conjunts i l'equip arbitral als vestidors del Camp Nou, no s'ha obert a la circulació l'entorn del Camp Nou, si bé les concentracions de Tsunami Democràtic han tallat la Travessera de les Corts i la Diagonal. Quan faltava una hora i mitja per començar el partit, l'embús a la B-23 en sentit Barcelona arribava fins a Molins de Rei. El trànsit en aquesta artèria viària de la capital catalana no s'ha normalitzat fins a tres quarts de set de la tarda.

 

Anar al contingut