Barcelona

L'acampada de la plaça de Catalunya es mantindrà, almenys, fins diumenge que ve

Unes sis-centes acampades dels anomenats indignats encara estan actives a tot l'Estat durant la jornada electoral. A la plaça de Catalunya s'ha reprès l'activitat des de primera hora del matí, i simpatitzants i curiosos s'hi han passejat i s'han adherit a la recollida de firmes en un ambient festiu. Una setmana després del 15 de maig, el moviment social es concentra sobretot a Madrid i a Barcelona: a la Puerta del Sol i a la plaça de Catalunya. Precisament, els organitzadors de les acampades de Barcelona, a través del Twitter, han fet una crida per anar a votar, i han convocat tots els ciutadans a unir-se al campament a la tarda, un cop hagin acabat les votacions. La resposta ha estat multitudinària i diumenge les assemblees han estat concorregudes i amb molta audiència.

Actualitzat
A la plaça de Catalunya de Barcelona s'hi ha celebrat una assemblea multitudinària i molt seguida per decidir el futur de l'acampada, amb torns de paraula de dos minuts, per debatre els dos temes principals de l'ordre del dia, les mobilitzacions del dia 15 i l'allargament de l'acampada. S'ha pres la decisió de quedar-se una setmana més a la plaça de Catalunya, almenys fins diumenge, 29 de maig.

Els concentrats volen continuar lluitant, i resistiran, han dit, perquè volen continuïtat en la mobilització per consolidar les seves propostes i les seves denúncies, i fer-les arribar als nous ajuntaments. Hi ha debat sobre traslladar la indignació a tots els barris de Barcelona, i de moment es faran cassolades a les vuit del vespre en altres barris, com per exemple la plaça de la Vila de Gràcia a partir de dilluns, a més de la que fan cada dia a les nou a la plaça de Catalunya. La possible dispersió dels acampats presentava l'inconvenient que, si eren menys persones a dormir, la cohesió de grup es fragmentava i en podria facilitar un possible desallotjament.

Molts dels assistents han mostrat el seu interès en la participació i l'acampada, però també han reconegut la dificultat de moltes persones per romandre-hi molts dies, per compromisos laborals i familiars. Per això, durant l'assemblea, per exemple, s'ha aprovat la creació d'una aula d'estudis en un dels laterals de la plaça.

L'assemblea també ha confirmat un canvi de data en la convocatòria d'una manifestació, el 19 de juny, coincidint amb la de l'acampada a Madrid. El dia 15 de juny, que farà un mes de l'arrencada d'aquest moviment social autoanomenat 15-M, es determinaran tots els detalls per a la mobilització. Amb la intenció d'establir una proposta sòlida i conjunta, els departaments de comunicació de les assemblees de Madrid i Barcelona establiran contacte directe.

Suport a la resta de localitats catalanes

En diverses ciutats catalanes han continuat les acampades i les mobilitzacions. Aquesta nit ha augmentat el nombre de participants a la majoria d'indrets.

A Lleida, prop d'un miler de persones s'han sumat a les protestes a la plaça de Ricard Vinyes, on qualsevol estri ha servit per fer soroll a la cassolada que s'ha estat fent des de fa tres dies. Una trentena de persones van decidir quedar-se a dormir a la plaça durant la nit.

D'altra banda, unes cinc-centes persones s'han sumat al tercer dia de protestes a Girona. Els indignats s'han reunit a la plaça del Vi, on han cridat consignes contra la classe política i l'actual situació econòmica.

I també hi ha hagut concentracions a Tarragona, on prop de dues-centes persones han confluït a la plaça de la Font, han debatut diverses propostes i alguns han tornat a passar la nit acampats.

Els indignats de la Puerta del Sol decideixen el futur de les protestes


A Madrid, els acampats de la Puerta del Sol han decidit aquest diumenge que mantenen la protesta, almenys, una setmana més. Els concentrats tenen pensat fer més acampades en altres barris i ciutats del voltant de la capital.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut