Els menors de 16 anys ja no han de renovar la T-16 cada dos anys
Els menors de 16 anys ja no han de renovar la T-16 cada dos anys (ATM)

La T-16 ja només funciona amb la T-mobilitat, el primer títol que fa l'apagada analògica

És el primer títol que ja no s'admet pel sistema de validadores amb el format antic

La T-16, el bitllet de transport pels menors de 16 anys de l'àrea metropolitana de Barcelona, només funciona, a partir d'aquest dimarts, amb el sistema sense contacte de la T-mobilitat. Les màquines validadores d'accés al transport públic han deixat d'acceptar les targetes de cartró amb banda magnètica.

L'Autoritat de Transport Metropolitana (ATM) ja fa setmanes que ha anat comunicant a les famílies que encara feien servir el format antic que haurien de fer el canvi. Amb tot, asseguren que "pràcticament la totalitat del col·lectiu" ja té la T-mobilitat.

Actualment, el títol T-16 en format T-Mobilitat genera entre 250.000 i 300.000 viatges en dia feiner.


El primer títol que fa el salt

La T-16 és el primer títol que ja no s'admet pel sistema de validadores amb el format antic.

​El nou format T-16 amb la T-mobilitat és més durador i resistent, i no requerirà la renovació periòdica de la targeta; ara només caldrà renovar-la si es perd o es fa malbé i no cada 2 anys com fins ara.

El preu del duplicat s'ha reduït de 35 euros a 4,5 euros.

 

Quan l'usuari de T-16 faci 16 anys, podrà seguir utilitzant la targeta fins al 31 de desembre d'aquell mateix any. Després, la targeta deixarà de funcionar i la persona haurà de sol·licitar una targeta T-mobilitat general, ja que el suport T-16 és exclusiu per al títol bonificat.

Què he de fer si encara no tinc la nova T-16?

Per assegurar una transició sense afectacions per a les famílies, les targetes T-16 s'han anat renovant gradualment: les famílies han anat passant a la T-mobilitat sense efectuar cap gestió i han rebut el nou format al domicili durant el darrer any i mig.

El procés de transició ha estat coordinat amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), entitats que feien la gestió anteriorment d'aquest títol, així com amb els operadors 010 i 012 de la Generalitat de Catalunya quant a la difusió de la informació.

En aquesta recta final abans de l'apagada de les targetes antigues, l'ATM ha fet una crida a aquelles famílies que encara no han recollit el nou format perquè contactin amb els canals d'atenció i informació de T-mobilitat com més aviat millor:

► Telèfon gratuït: 900 928 900

 Formulari de contacte a través del portal web de T-Mobilitat.

►Presencial: Sol·licitar una cita prèvia al Centre d'atenció i informació de la T-mobilitat a l'avinguda de la Gran Via de l'Hospitalet, 16-20.

 Portal web específic de TMB.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públic
Anar al contingut